Šta je novo?

Socket 478, plastika za ventilator

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
Kao i mnogima koji su imali S478 Pentium 4, plastika na koju se montira kuler je naravno pukla i treba joj zamena. Elem, posto se ne bih oprostio od tog kompa tek tako (sluzi matorima za muziku i filmove), postoji li negde taj "retention bracket" ali metalni posto nigde ne mogu da nadjem? Ili mozda kuler koji stize sa komplet tim dzidzabidzama?

Pa ne znam bas da li ces da nadjes metalni nosac kulera (ja ih nisam vidjao) a ne znam bas ni da ide uz neki kuler taj deo koji je u principu sastavni deo ploce. Najjednostavnije resenje ti je da kupis neku pokvarenu 478 plocu koja ima citav nosac i da ga samo prebacis kod sebe, plocu ces sigurno naci za 200-300 din ili ako neko hoce da ti proda samo taj nosac za 100-200 dinara, mislim da ti se to najvise isplati.

Znam da je najlakse skinuti sa neke ploce, ali to opet nije dugotrajno resenje, posto je ovo vec treci put da menjam to. Vidjao sam da je pre bilo tih metalnih nosaca, ali rekoh mozda to jos ima negde da se nadje...

Sta radis ti sa tim nosacem kada treci put menjas?! Zasto uopste tako cesto skidas kuler? Skidao sam 100 puta i nikad mi nije pukao mada su mi dolazile ploce sa puknutim nosacem ali ja nisam uspeo ni jedan da polomim.

Apsolutno nista, krta plastika i puca sama od sebe, tj jedna od onih "kukica" koje drze sam kuler. A sam kuler ne skidam uopste cesto, skidao sam ga samo kad sam ova dva prethodna puta menjao plastiku :) Ko ce znati sta oni rade kad nisam tu :) No, to nije tema o kojoj treba raspravljati, bitno je da je skoro nemoguce naci metalni nosac za ovo, nego opet ista prica, polovnjaci

Nazad
Vrh Dno