Šta je novo?

socijalni mod u borbi protiv buke

nesha_bleu

Cenjen
Učlanjen(a)
13.05.2009
Poena
159
Ventilator koji je namešten da uvlači vazduh kroz otvore na kućištu (na bočnoj ili prednjoj strani) stvara zviždajući zvuk zbog samih tih otvora. Zapravo, elisa je suviše blizu i vazduh se "lomi" pa se tako čuje. Lepše je umesto takvih otvora imati na tim mestima grilove, ali ako vam nije do sečenja lima, dovoljan je neki stari ventilator od kojeg će biti upotrebljen samo okvir. Na taj okvir se zašrafi vent i sve to stavi nazad u šasiju. Naravno, okvir na koji je stavljen vent, se zašrafi na kućište, da ne bude zabune. Time je elisa odmaknuta od otvora kroz koji uvlači vazduh i nema zviždanja.;)

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    61.6 KB · Pregleda: 136
  • 2.JPG
    2.JPG
    55.3 KB · Pregleda: 158
  • 3.JPG
    3.JPG
    44.2 KB · Pregleda: 179
  • 4.JPG
    4.JPG
    49.1 KB · Pregleda: 204
  • 6.JPG
    6.JPG
    70 KB · Pregleda: 189
Dobro si se setio.
Da li ovaj mod probao i na ventilatorima koji izduvavaju vazduh iz kucista?

interesantno... pak dobro smishljeno...

Da li ovaj mod probao i na ventilatorima koji izduvavaju vazduh iz kucista?

Kada je vent usmeren ka otvoru tj. kada izduvava onda nema zviždanja već hučanja, mada i tada je bolje primeniti istu caku jer kada se udalji manje huči. Ovo sam video na brendiranim DELL desktopovima kod kojih je izduvni vent udaljen od otvora. To mi je dalo ideju.

A, da. Kupio sam neke hdd termaltake hladnjake koji koštaju 200 dinara a imaju na sebi tanke osmice koje se deru neviđeno, ali sam ja našao način da ih upotrebim.

Poslednja izmena:
dobro si se ovog dosetio, svaka cast.
:wave:

Kada je vent usmeren ka otvoru tj. kada izduvava onda nema zviždanja već hučanja, mada i tada je bolje primeniti istu caku jer kada se udalji manje huči. Ovo sam video na brendiranim DELL desktopovima kod kojih je izduvni vent udaljen od otvora. To mi je dalo ideju.

A, da. Kupio sam neke hdd termaltake hladnjake koji koštaju 200 dinara a imaju na sebi tanke osmice koje se deru neviđeno, ali sam ja našao način da ih upotrebim.

Kako si nasao nacin da ih upotrebis.
I ja ih imam i toliko su mi isli na zivce da sam ih skinuo i izmjenio cijelo kuciste kako bih dobio hladjenje na drugi nacin.

Kako si nasao nacin da ih upotrebis.
I ja ih imam i toliko su mi isli na zivce da sam ih skinuo i izmjenio cijelo kuciste kako bih dobio hladjenje na drugi nacin.

Ako misliš na TT hdd cooler, mislio sam na to što sa njega skinem ovaj bučan ventilator, kleštima otkinem propeler :smash: (imaš sliku gore) da bi ostao samo okvir na koji našrafim osmicu (80x80x25) koju koristim da mi hladi šta-već (ima i lepa fotka na temi:skrivanje kablova). A na aluminijunski nosač TT hdd kulera može da se stavi kvalitetniji vent koji nije bučan;), poput onog CM(80x80x15) koji koristim da mi hladi naponsku sekciju (ima fotka na temi:za OC-ere sa jeftinim pločama).

I fala svima na komplimenti.:)

Ovo je stara fora ali nije loše podsetiti novajlije.

Nazad
Vrh Dno