Šta je novo?

Socet 478 i PCI-E

neofishbone

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2006
Poena
301
Zravo i pozdrav svima.
Nadam se da neko moze da mi pomogne

Imam 2.4HT intel procesor i veoma staru graficku karticu, hteo bi da to promenim odlucio sam se za Microstar 7600gt koja ide na PCI-E slot koji ja nemam naravno.

Jedina ploca koju sam nasao je ASrock P4Dual-915GL

http://www.asrock.com/PRODUCT/P4Dual-915GL.htm

ali mi nekako ta ploca izgleda mrsavo zbog cene (ko zna sta je to).

Jedino me interesuje da li postoji jos neka ploca koja moze da se nadje u danasnje vreme kod nas za Socet 478 a da ima PCI-E slot!

Hvala unapred i pozdrav:banana:

Poslednja izmena:
Postoje takve ploce ne samo kod AsRocka. Generalno ti se takvo planinarenje ne isplati, bolje prodaj sve sto imas i uzmi neki celer ako vec nemas novca za nesto jace i klasicnu 915/945(/965 :)) plocu. Posto taj 2.4 (pogotovo ako je 533fsb) sije ko stigne danas :(

Ili ovo sto kaze Proday - 7600GS AGP.

Poslednja izmena:
Hm... i mene je ovo zanimalo, i ja imam 2.4/400, nego moze li ovaj cpu uz neki 6600/7600gs da istera danasnje igre (naravno ne trazim vise od 1024 ali ni manje ne dolazi u obizir)???

da potraje jos jedno 10-15 meseci pa onda i da ga bacim... odradio je 3 godine posteno... ovako... em skoro uzet em nema se para za bolje... dakle kako p4 na oko 2.5 ghz radi sa danasnji igrama generalno?

Sve ASRock ploče su jeftine zbog politike da sve to bude pristupačno široj publici. A ne ko MSI i drugari što kresnu cenu od 200 evra, "eto imamo firewire, RAID i slične gluposti koje koristi 2% korisnika, a pritom je naš lak na ploči kvalitetniji, prema tome prirodno je da ploča košta 100% više od realne cene".
Dakle, ako se dvoumiš, trebalo bi da te interesuje da li će sve to da funkcioniše s tehničke strane, a ne da li je ASRock bulja brend, a nije. Njihove ploče su sasvim OK.

@Mare: moze, ali je to kao da vozis pod rucnom, pogotovo sto taj 2.4/400 i celer 2.53 GHz (Celeron 326 s775) ostavlja daleko iza sebe, a kosta ispod 45 eur...

Pa sta mu znaci tih 33 Mhz veci fsb?

U stvari meni memorija i radi na 133x3 ali asinhrono, 400 Mhz - efektivno 800... nesto mislim da mu ne bi mnogo znacilo dal je na 133 ili ne (u stvari vise i nema ploca koja mogu da idu sa ovom memorijom, tako da to i nije bitno)...

nego sam hteo da znam ako se neko zaista igra recimo na 2.4 ghz sa 6600 isl kako to radi u praxi?

Ja sam uzeo Asus P4GPL-X i mogu ti reci da je ploca super i ima da se nadje kod nas.

Sta imas od ostalih komponenti na toj ploci, koji CPU, graficku i memoriju i kako sve to radi?
Planirao sam veci upgrade (CPU, GPU, MB, memorija) ali bi mi ovo odgovaralo jer bih prelazak na novu platformu mogao da odlozim jos malo i nabavim samo graficku. U principu sam upgrade i planirao samo zbog graficke, trenutnu AGP kartu koju imam ne mogu zameniti za primetno brzu.

Ma ljudi... ako nemate para za neki veci apgrejd onda uzmite 7600GS AGP, taj Northwood se lepo klokuje, dignite ga na recimo 2,8 (to bi morao da moze) i vozite, tih 10-15 meseci ce verovatno da izdrzi. Mozda nece bas sve moci 1024, bar ne sa svim detaljima...
Mislim da se ne isplati menjati plocu, mozda ako mozete da si priustite neku c2d ready i neki jeftiniji cpu, pa kasnije da samo promenite procesor.
Mada sumnjam da ce neka low-budget kombinacija sa celeronom i 7600gs nesto mnogo bolje raditi od ovog 2,[email protected]~3.0GHz takodje uz 7600gs. A ako za 10-15 meseci zamenis CPU 7600gs ce postati usko grlo sistema i tako se vrtis u krug, nikako da sastavis sistem u kome nista nece da te kolje.
Da menjas i graficku za godinu dana, opet znaci menjas ceo sistem, to sto bi sad kupio ces mozda moci da zavalis za 40-50 evra vise nego ovo sto sad imas ako to zadrzis, a sigurno ces vise od toga da potrosis sada.

Klasika: Intel d335 na 2,8ghz , 2 x 512Mb, i Gigabyte 7300gt. OC sam procesor na 3,5 bez dizanja napona i sve radi super stabilno. Predhodna ploca mi je riknula u garanciji (gigabyte 8ip1000 pro-g) i za nju sam dobio ovu Asusovu plocu kao zamena.
Vido sam na PC Berzi da je ima u Monitor System za 72 evrica.

Zravo i pozdrav svima.
Nadam se da neko moze da mi pomogne

Imam 2.4HT intel procesor i veoma staru graficku karticu, hteo bi da to promenim odlucio sam se za Microstar 7600gt koja ide na PCI-E slot koji ja nemam naravno.

Jedina ploca koju sam nasao je ASrock P4Dual-915GL

http://www.asrock.com/PRODUCT/P4Dual-915GL.htm

Jedino me interesuje da li postoji jos neka ploca koja moze da se nadje u danasnje vreme kod nas za Socet 478 a da ima PCI-E slot!

Hvala unapred i pozdrav:banana:

ta ploca nema pci-e vec agi express slot, al to niko od prisutnih ne uzima za ozbiljno.
razlika?
ASRock generally uses "A.G.I." and "A.G.I.Express" slots instead of AGP/PCI-E. The A.G.I.-E slot is basically a PCI-E 4x bus rather than the standard PCI-E (so relatively poor in performance), and their A.G.I. slot is pretty much a scaled-down AGP slot based on the old PCI bus. Don't bother unless you seriously don't care about performance

P4GPL-X
-Intel 915PL chipset
-PCI Express Architecture
-Dual-Channel DDR400
-High Definition Audio 8-channel codec
-ASUS Hyper Path2
-AI NET2

CPU

Chipset

FSB

PCI-E x 1

PCI-E x 16

LAN

SATA

DDR
P4

915PL

800/533

3

1

GbE

4

400
(Dual channel)

ovo mu dodje specifikacija za ovu plocu... mada ne znam sto svi pominju celeron, pa logicno je ako se menja cpu da ce ici AMD a ne Intel... sto bi neko ostao na Intelu i uzo ubogi celer?

meni se ni to ne isplati ko jos da menja i memoriju i plocu i cpu istovremeno... uz graficku... nego da nadjem nesto za agp pa nek traje do 2008 i to je to...

Klasika: Intel d335 na 2,8ghz , 2 x 512Mb, i Gigabyte 7300gt. OC sam procesor na 3,5 bez dizanja napona i sve radi super stabilno. Predhodna ploca mi je riknula u garanciji (gigabyte 8ip1000 pro-g) i za nju sam dobio ovu Asusovu plocu kao zamena.
Vido sam na PC Berzi da je ima u Monitor System za 72 evrica.

Ta ploca bi u mom slucaju i imala smisla, kupim 7900GT i ovu plocu i teram jos najmanje godinu dana sa starim P4, jos ako OC na toj ploci bude kao na P4P800, tj. @3.6GHz mislim da sam miran tih godinu dana, ionako nove igre uglavnom traze dobar i brz GPU, a dok dodje potreba za Dual core procesorima skupice se dovoljno para za Core2 i neku finu plocu. Trenutno bi mi kompletan prelazak na DualCore+PCIe+DDR2 bio zaista prevelik materijalni izdatak.

Hvala svima na odgovorima ( evo sta ja sada imam ) posto su neki to pitali

Intel Pentium 4 PC 2.4GHz with Hyper-Treading (FSB 800)
(1GB DDR) 2x512MB (Dual channel) Kingston Memory na 400MhZ
ASUS P4P800 GD
GeForce4 Ti 4200 with AGP8X

Kao sto vidite neradi se o Celeronu. Procesor je sasvim OK kao i ostale stvari osim naravno Graficke. ( tesko se teraju neke igrice ). Po svemu sudeci najbolje resenje je P4GPL-X koliko ja vidim i hvala na resenju.
Bolje nego da sad kupujem i novu plocu uklucujuci i memoriju i procesor samo zbog PCI-E slota

Moci ce ovo ovako da gura ( mislim nova graficka Microstar 7600gt ) jos jedno vreme sa ovim procesorom i memorijom na novoj ploci!? :guitar:

U tom slucaju voljan sam nekome kome zaista treba nesto kao moja ploca ( ASUS P4P800 GD ) i poklonoti!!!!

Poslednja izmena:
Vrh Dno