Šta je novo?

Snimanje u Win XP-u?

Benny Blanco

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2005
Poena
380
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel I7 10700k & Arctic Liquid Freezer II 280
Matična ploča
Asus TUF Z590 Plus
RAM
G.Skill 3200 32GB
GPU
Gigabyte gaming OC RTX 3070
Storage
samsung 980pro 1tb, WD 3TB
Zvuk
Motu M2, Dyens Ampino, Monitor Audio BX2
PSU
Silverstone Strider 750w
Kućište
CoolerMaster Stormtrooper
Monitor
DELL S2719DGF
Miš & tastatura
hyperX alloy FPS, Logitech G Pro
Mobilni telefon
S21+
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Trebam da snimim sa mini disk playera neku muziku na komp i da je prebacim u mp3.
Kada ukljucim u line in ne mogu da snimam a cuje se na zvucnicima a kada ubacim(stereo dzek) u mic probija mnogo zvuk i totalno je los snimak.

Moze savet kako da to izvedem i kojim programom i da posle prebacim u mp3 za sada mi je ovo malo sto sam uspeo ali lose bilo u wavu.

Inace karta je audgy a probao sam sa sound forge 5 programom.

Na instalacionom CD-u za Audigy nalazi se nesto sto se zove "Creative Recorder" i to kao jedna od aplikacija koju mozes opciono da instaliras pri instalaciji drajvera (Custom Install).

Moj savet ti je da za snimanje koristis taj Recorder, a za prebacivanje u mp3... mozda AudioGrabber.

Za mp3 moze i winamp stavi se kao na output diskwriter plug in i onda ga winamp prebaci u mp3 , tako da to nije problem.
Problem mi je kako da sa line in jacka snimim wav ili odma u mp3

Poslednja izmena:
Trebam da snimim sa mini disk playera neku muziku na komp i da je prebacim u mp3.
Kada ukljucim u line in ne mogu da snimam a cuje se na zvucnicima a kada ubacim(stereo dzek) u mic probija mnogo zvuk i totalno je los snimak.

Moze savet kako da to izvedem i kojim programom i da posle prebacim u mp3 za sada mi je ovo malo sto sam uspeo ali lose bilo u wavu.

Inace karta je audgy a probao sam sa sound forge 5 programom.

Nisi podesio sta ti je "source" za snimanje, zato ti ne radi snimanje preko line-in. Otvori creative mixer i tamo podesi da ti snima sa line-in ulaza. Mozda ces morati da prebacis Audigy sa 5.1 u stereo mod da bi oslobodio taj konektor za ulaz, ali vec kazes da se cuje na zvucnicima kad ubodes tu, tako da mislim da nece morati nista da se dira.
Ako ne mozes da nadjes tu, otvori obican Volume Control, pa idi na Options>Properties i prebaci na recording, pa tu stikliraj 'line in'.

Pazi da ti pri snimanju volume ne ide u crveno na VU metru u Sound Forge-u, jer ces dobiti nepopravljive greske (klipovanje i distorizije). Znaci snimi ga malo tise pa posle eventualno normalizuj i obradjuj snimak.

Za snimanje direktno u mp3 mislim da ti je dovoljan Fraunhoffer MP3 kodek (aka Radium codec) instaliran na masini, pa onda mozes i direktno iz Sound Forge-a da snimas...

Poslednja izmena:
To je bilo, kada sam podesio source za snimanje na line in u options volium control-a sve je proradilo ok.

Nazad
Vrh Dno