Šta je novo?

Snimanje sa TV preko HDMI?

Majstor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
620
Ako kablovski signal ide u LCD TV koji je povezan sa racunarom preko HDMI kabla, da li postoji neka kartica (ili neki drugi nacin) preko koje bih snimao TV program na HD racunara?

Negde sam cuo da je HDMI veza dvosmerna, da li to znaci da osim sto TV prikazuje signal sa racunara, isto tako i u kontra smeru racunar moze da prima i belezi signal sa TV?

Ne.
HDMI signal je zaštićen od neovleštenog kopiranja. Neki TV aparati imaju mogućnost da TV program snime na USB disk, ali obično samo onaj koji dolazi preko antene.

Samo Samsung sa oznakom UE i valjda preko serije 6 ili 7 imaju mogucnost da snimaju na USB. A ne znam otkud veza kabla i neovlascenog kopiranja? Snimanje TV programa nije nelegalno, a i pretpostavljam da DVD plejeri/rikorderi se takodje spajaju sa TV preko HDMI - kako da tu zastita ne radi?

Ima li neko drugo resenje?

Možeš uzeti DeckLink karticu ali mislim da je to besmisleno. Šta konkretno želiš da snimaš? Siguran sam da postoji lakši i jeftiniji način.
Btw, HDMI na televizoru služi za ulaz a ne za izlaz.

Pa recimo neku utakmicu ili film kada nisam kod kuce, pa hocu naknadno da odgledam.....zasto mislis da je besmisleno?

U stvari sad me je prilicno zaintrigiralo. Na koji nacin se DVD/BR rikorderi povezuju sa LCD TV? Em snimaju program, em koliko znam televizijski signal ne ide direktno u njih.

Poslednja izmena:
U stvari sad me je prilicno zaintrigiralo. Na koji nacin se DVD/BR rikorderi povezuju sa LCD TV? Em snimaju program, em koliko znam televizijski signal ne ide direktno u njih.

Ide ;)

hd_06.gif

Pa po ovome antena ide u DVD rikorder, sto znaci da se koristi njegov tuner a ne tuner TV-a tako da i tu nema povratne veze. Znaci isto kao i za VHS, shit.

Iz svega zakljucenog vidim da TV nema nijedan Video Out, a da HDMI iskljucivo sluzi kao ulaz. Jedina mogucnost jeste preko USB, a sto zavisi od TV do TV dal podrzava USB recording ili ne. Jedino ako.....ako postoji neki uredjaj koji se kaci na TV USB i iz njega izvlaci TV signal, mada nisam cuo da nesto tako postoji.
Drugo resenje jeste 2 odvojena antenska ulaza - jedan u TV, a drugi u TV Tuner na racunaru.

btw. ne znam sto na shemi nisu pokazali i mogucno da se DVD player poveze sa TV preko HDMI, isto kao sto su kod DVD Recordera. Koliko sam shvatio koraci 5 i 6 su ili/ili - ili PAL rezolucija (korak 5), ili FULL HD (korak 6). Mada opet, vidis da SCART moze sluziti i kao ulaz (korak 4) i kao izlaz (korak 5).

Poslednja izmena:
Pa po ovome antena ide u DVD rikorder, sto znaci da se koristi njegov tuner a ne tuner TV-a tako da i tu nema povratne veze. Znaci isto kao i za VHS, shit.
...
Mada opet, vidis da SCART moze sluziti i kao ulaz (korak 4) i kao izlaz (korak 5).

Tacno - SCART je in/out, a DVD tuner se koristi samo za snimanje :trust:

zar nije lakse snimati na usb flash ili externi HDD. naravno ako tv podrzava to. ili da kabal podelis na dva jedan u tve drugi u komp.
da li postoji naka modem tv kartica, tj da mi modem sluzi kao tv kartica naravno da u sebi ima tv tjuner, np. neka vivo modem tv kartica?

naravno da je lakse, a s obzirom da 90% televizora ne podrzava usb recording zato je ova tema i otvorena. Za tu vivo karticu prvi put cujem da postoji.

ja samo pitam da li postoji, antenski kabal ide u modem(za kablovski internet) isti taj kabal moze da ide u tjuner tv kartice, pa se pitam zasto jedan uredjaj ne bi radio dva posla sa jednim kablom. zasto bi mi dva antenska kabla isla u komp?

Da li si razmišljao o DVB-C PCI kartici?
Ja imam Technisat Cablestar HD2 karticu, koja jako lepo radi sa DVBViewer-om i snima savršeno!
Ja sam na IKOM-u pa mi nije potrebno dekodiranje zaštićenih kanala, ali koliko vidim kod njih na sajtu, imaju i razne module za ubacivanje dekoderskih kartica.

Ovo ne izgleda lose. A odakle prima input (TV ili dekoder) i na koji nacin tj. kojim kablom?

Vidim da postoji i neki usb box, al mi nista nije jasno....

Input prima preko koaksijalnog kabla, kao i svaka druga TV kartica, samo što je digitalna i ima mnogo dobar softver.

Znaci prima direktan tv kablovski signal, ne signal iz TV uredjaja?

Da li si razmišljao o DVB-C PCI kartici?
Ja imam Technisat Cablestar HD2 karticu, koja jako lepo radi sa DVBViewer-om i snima savršeno!
Ja sam na IKOM-u pa mi nije potrebno dekodiranje zaštićenih kanala, ali koliko vidim kod njih na sajtu, imaju i razne module za ubacivanje dekoderskih kartica.

Molim te otkrij mi tajnu gde si nabavio karticu? Već duže vreme pratim da li će se pojaviti kod nas ali ja je nevideh?

Karticu mi je doneo poznanik iz Nemačke.

a neki Risiver sa DVB-T modulom....koji moze da snima na interni ili externi HD.....ili USB...

eee to vec moze. Stim sto smo ograniceni na ponude kablovskih operatera i obavezu placanja pretplate za digitalni signal. A ne znam ni da li se to kupuje ili iznajmljuje?

pazi ,ja imam Azbox HD Elite sa kojim gledam Sat Tv..Card Sharing...i slicno..naravno snimam sta god mi treba na Externi Hard od 500Gb,i snimak je isti kao i slika na kanalu,posebno ubija Hd snimka sa HD kanala....taj risiver ima i dodatni slot za ugradju DVB-T...ili DVB-C kartice,koju ja nemam,jer mi ne treab bar za sad...:)....ti sad vidi sta ti najvise odgovara....

Vrh Dno