Šta je novo?

Snimanje RW diska?

MK

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2002
Poena
609
Da li nacin brisanja RW diska (quick-erase, full-erase) utice na njegovu trajnost?
Koliko puta se mogu presnimavati noname RW diskovi (iz nt softa), posle koliko snimanja "puknu", iskustva?
pozdrav

neki pricaju da mu je oko 1000 snimanja trajnost... naravno, treba uraditi tih 1000 snimanja pa proveriti....

Miroslav je napisao(la):
neki pricaju da mu je oko 1000 snimanja trajnost... naravno, treba uraditi tih 1000 snimanja pa proveriti....
Da, to pricaju proizvodjaci, a oni vole (nekad) da lazu :)
Nego, ja na to gledam ovako:
uzmem Verbatim RW za 2.5€ (nikako NN ili neko drugo djubre), pa da ga rezem svaki dan uz formatiranje to je 365 za godinu dana, pa tako 3x...
Ma nek izdrzi on meni godinu dana uz formatiranje 1-2x nedeljno i definitivno se isplatio...

Ja sam uzeo SmartBuy RW za 95din vec 3 meseca pisem/brisem , nema problema, mogu cak i da se overburnuju na 720MB.

Meni HP original RW dobijen uz rezac radi vec preko 4 godine, imam i neki TEAC-ov koji kao da vise nece da reze preko otprilike 450MB. Inace ih iskljucivo koristim kao Direct CD formatirane.

Meni je jedan TDK riknuo juce posle gotovo tri godine... Ne mogu da ga obrisem nikako, a sa njega mogu da presnimim samo prvih par fajlova...

Lukija je napisao(la):
Ja sam uzeo SmartBuy RW za 95din vec 3 meseca pisem/brisem , nema problema, mogu cak i da se overburnuju na 720MB.
Ako pogledas malo po sajtovima i forumima koji se bave tom tom tematikom videces da se ne preporucuje overburn na RW-u ili rezanje vecom brzinom od sertifikovane. Mislim da je i Bane pricao o tome...

Vrh Dno