Šta je novo?

Snimanje na RW i deklarisana brzina diskova

I_L_I_J_A

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
660
Interesuje me kakko se uskladjuje deklarisana brzina RW diskova i brzina RW snimanja? Konkretno imam LG combo koji RW reze 8x - sta se desava kada ubacim disk koji je deklarisan recimo na 2-4x. Da li moram sam da podesim brzinu ili se to radi automatski? A sta bi se desilo kada bih pokusao da koristim verbatim 8-10x RW disk na starom TEACu 4x pisacu?

Pozdrav

Treba sam da podesis brzinu, kada bi ubacio taj 8-10 RW ne bi se desilo mnogo toga - tacnije nista, ne bi mogao da rezes na taj disk.

Amon_Ra je napisao(la):
Treba sam da podesis brzinu, kada bi ubacio taj 8-10 RW ne bi se desilo mnogo toga - tacnije nista, ne bi mogao da rezes na taj disk.

Ne treba nista sam da podesava... Vecina, ne znam da li svi, novijih pisaca sama detektuje na koliko je cd deklerisan i odredi maximalnu brzinu pisanja.
Taj LG ce sam da promeni brzinu pisanja na 4x tj nece ti dati opciju da brze rezes na CD. Ako 8x-10x RW ubacis u stari Teac 4x, takodje, neces moci da pises vecom brzinom od 4x (pod uslovom da mislis na Teac 4x/4x/24x), jer je to maximalna brzina sa kojom taj rezac moze da pise.

Vocko je napisao(la):
Ne treba nista sam da podesava... Vecina, ne znam da li svi, novijih pisaca sama detektuje na koliko je cd deklerisan i odredi maximalnu brzinu pisanja.
Taj LG ce sam da promeni brzinu pisanja na 4x tj nece ti dati opciju da brze rezes na CD. Ako 8x-10x RW ubacis u stari Teac 4x, takodje, neces moci da pises vecom brzinom od 4x (pod uslovom da mislis na Teac 4x/4x/24x), jer je to maximalna brzina sa kojom taj rezac moze da pise.

Pa bas zato sto je njegov stariji pretpostavio sam da mora sam da namesti, kao sto sam i ja to radio sa Plextor 8/4/32 rezacem.
Inace totalno je nebitno da li je sam namesta ili se automatski podesava, izgubice svega par sekundi na to setovanje.

Vocko je napisao(la):

Vocko, Teac 4/4/24 nece moci da sreze 8x-10x, zato i pise na RW-u od 8 do 10, a ne DO 10.

Rw je malo komplikovanija biljka :)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Vocko, Teac 4/4/24 nece moci da sreze 8x-10x, zato i pise na RW-u od 8 do 10, a ne DO 10.

Pozdrav!
mala dopuna, teac 4x4x32 nije hteo da reže uopšte rw diskove koji su brži od 4x, tj. probao sam na jednom takvom da snimi rw koji je deklarisan kao 4-12x ali nero jednostavno kaže da ne vidi disk koji bi mogao da se snimi u rezaču, odnosno rezač ga uopšte nije prepoznao

To su vec neki duhovi, moj Teac 8/4/24 ili 32 kao i Sony 8/4/24 (iz notebooka) reze Verbatima 4-10x.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!

Live & learn

Sasa je napisao(la):
To su vec neki duhovi, moj Teac 8/4/24 ili 32 kao i Sony 8/4/24 (iz notebooka) reze Verbatima 4-10x.

Pozdrav!

Jesi siguran da je to Teac 8/4/xx ?
Ja ne znam da su oni pravili 8/4, vec samo 8/8. Kada bi ste malo pratili topic videli bi ste da nije stvar u brzini vec u High Speed logou koji se ili nalazi ili na na CD recorderu.

PJ je napisao(la):
Ja ne znam da su oni pravili 8/4, vec samo 8/8. Kada bi ste malo pratili topic videli bi ste da nije stvar u brzini vec u High Speed logou koji se ili nalazi ili na na CD recorderu.
e vidiš na oba ova CD-a je pisalo For High-Speed Only

PJ je napisao(la):

Nisam siguran, samo RW rezem u zadnje vreme na tom pisacu i njih moze samo do 4x.

Cek da ga pogledam...

Oznaka je CD-W58E.

Hmmm, cini mi se da je ipak 8x/4x/nesto :)

Inace, ima oznaku HighSpeed na logo-u a ne moze da reze verbatim 8x-10x.

Nisma vise ni siguran da si u pravu za ono High Speed, mada deluje logicno.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Oznaka je CD-W58E.

Hmmm, cini mi se da je ipak 8x/4x/nesto :)

Inace, ima oznaku HighSpeed na logo-u a ne moze da reze verbatim 8x-10x.

Nisma vise ni siguran da si u pravu za ono High Speed, mada deluje logicno.

Taj je 8/8/32 i jeste HighSpeed.
Zašto neće da reže te Vebatime ne znam, možda su prebrzi za njega :)

BeastMaster je napisao(la):
mala dopuna, teac 4x4x32 nije hteo da reže uopšte rw diskove koji su brži od 4x, tj. probao sam na jednom takvom da snimi rw koji je deklarisan kao 4-12x ali nero jednostavno kaže da ne vidi disk koji bi mogao da se snimi u rezaču, odnosno rezač ga uopšte nije prepoznao

Tacno tako se i kod mene deshava :(

Heinz je napisao(la):

:)
Ni jedan CD-RW koji sam imao nije hteo da sreze brze od 4X, a obzirom da sam ga kupio polovnog, nemam pojma tacne karakteristike :)

Sta je da je, to CD-RW se malo tripuje, kao sto rekoh, malo je to cudnija biljka.

Mada, i 4x je dosta, ne zurim :)

Pozdrav!

OK - na kraju sta ispade
Ako gurnem npr 2-4xRW disk u svoj LG Combo koji RW reze do 8X da li ce on automatski podesiti brzinu ili ce sje*ati diskove ako ja to ne uradim

Pozdrav

Prepoznace ga i srezati na 4X

Pozdrav!

Heinz je napisao(la):

Zanimljivo, moj W58E radi sa Verbatim 4x-10x medijumima najnormalnije, kao i sa ekvivalentnim TDK RW diskovima i sve ih reze 8x.

Vrh Dno