Šta je novo?

Snimanje na DVD

Marko_Adriano

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2006
Poena
304
Imam neke utakmice snimljene preko InterVideo WinDVR 3 u ovom o obliku:
[Real-time Better]
Format: MPEG-2

Audio:
Format: MPEG-1 Layer II
Sampling Rate: 44.1 kHz 16-bit Stereo
Bit Rate: 224 KBits/sec

Video:
Size: 352x576
Frame Rate: 25.00 frames/sec
Bit Rate: 3600 KBits/sec

Total:
Bit Rate: 3971 KBits/sec
File split size : 4063 MBytes.
Total record time : 397 minutes
Zelim to da prebacim na DVD-ove. Imam program InterVideo WinDVD Creator. Preko njega editujem snimak(izbacim reklame, spojim 1. i 2. poluvreme) i kada kliknem save movie, on mi ponudi format. Koji odabrati? Npr. kada odaberem PAL VCD treba mu oko 1.5 sati da odradi to. Preporucite mi format ili neki drugi program.
Jedna utakmica na disku zauzima oko 2.8 GB, pa bi bilo pozeljno staviti 2 na DVD, ali da se ne izgubi mnogo na kvalitetu.
Pozdrav!

Pa mpeg2 ti je dvd format, tako da nema potrebe da prebacujes u neki drugi format. Preko tog windvd creator-a samo napravi od tog tvog postojeceg mpeg2 fajla vob fajlove bez ikakve kompresije i to je to, posle samo rezes.

Koristim isti program, ali da ne bi gubio na kvalitetu, za pripremu za rezanje na DVD koristim program TMPGEnc DVD Author 1.6 kod koga dobijes gotovu stvar koju samo ubacis u Nero. Njegova "konverzija" traje samo par minuta, jer u stvari on samo pravi vobove od mpeg-ova.

Hvala na odgovorima.
Skinuo sam program. Kod mene konverzija 2 snimka od ukupno 3 GB traje bar 25 minuta.

U WinDVD Creatoru sam iste snimke spojio(2 poluvremena) i odabrao format PAL VCD. Tako sam od 3 GB napravio fajl koji zauzima samo 1 GB(konverzija je trajala 1 sat). Jeste da se ne razumem, ali nisam primetio razliku u kvalitetu snimka.
A ako ne zelim da se zezam sa tim mogu samo da ubacim snimke u meniju stavim linkove na poluvremena u stavim da reze. Program ce automatski napraviti vob-ove.

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje posto snimam utakmice sa kablovske. Jedan sat materijala staje 1 puni dvd (snimam u mpeg formatu sa najvecom rezolucijom i bitrate-om), sada kada utakmica traje sat i po, najvise sat i 45 minuta kako onda to sve da spakujem u 1 DVD? Naravno u Tmpgenc dvd author-u 1.6. izbacim sve reklame i pauze, i opet mpeg fajl mi je veliki oko 6-7 gb, i tmpgenc mi izbacuje poruku da sve ne moze da stane na 1 dvd ali ipak mi pravi vob-ove ali u tom slucaju treba mi dual layer dvd da bih ga mogao narezati. Sta da koristim kao rekompresiju mpeg-a da bi sve stalo na 1 DVD uz najmanje gubitke?

Mogu da napravim ovakav dvd veliki 7 gb, pa zatim u dvd shrink-u ili clone dvd2 smanjim kvalitet... ali ovo je vec previse cimanja.

Ja mpeg2 fajlove snimam kao obicne .avi fajlove direktno na DVD, ne pravim .vob fajlove. Manje-vise koristim iste programe koji su ovde navedeni + iuVCR ponekad.

Skoro svi standalone DVD plejeri mogu da otvore bez ikakvih problema ovako snimljen DVD, ukljucujuci i stari Xwave 7200 :)

U WinDVD Creatoru sam iste snimke spojio(2 poluvremena) i odabrao format PAL VCD.
PAL VCD (mpeg1) nije PAL DVD (mpeg2), gubis dosta na kvalitetu.

Imam jedno pitanje posto snimam utakmice sa kablovske. Jedan sat materijala staje 1 puni dvd (snimam u mpeg formatu sa najvecom rezolucijom i bitrate-om), sada kada utakmica traje sat i po, najvise sat i 45 minuta kako onda to sve da spakujem u 1 DVD? Naravno u Tmpgenc dvd author-u 1.6. izbacim sve reklame i pauze, i opet mpeg fajl mi je veliki oko 6-7 gb, i tmpgenc mi izbacuje poruku da sve ne moze da stane na 1 dvd ali ipak mi pravi vob-ove ali u tom slucaju treba mi dual layer dvd da bih ga mogao narezati. Sta da koristim kao rekompresiju mpeg-a da bi sve stalo na 1 DVD uz najmanje gubitke?

Mogu da napravim ovakav dvd veliki 7 gb, pa zatim u dvd shrink-u ili clone dvd2 smanjim kvalitet... ali ovo je vec previse cimanja.
Probaj da napravis ISO imidz pa ga onda ucitaj u neki virtuelni CD/DVD ROM tipa Alcohol, Deamon tools pa ga onda smanji u DVD Shrinku.

Vrh Dno