Šta je novo?

Snimanje dvoslojnih DVDova

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
Evo i ja malo da se zabrinem za budućnost kompjuterske tehnologije, ali me neće interesovati koliko će desetina hiljada 3d markova da ima Geforce F.X :).
Interesuje me šta se radi na tome da se ovim DVD snimačima što nam pristižu i polako se razmnožavaju omogući ili ako hoćete ugradi mogućnost snimanaj dvoslojnih DVDova. Mislim da ova nova tehnologija neće mnogo ostaviti traga ako sve ostane na 4.7GB...

Vrlo zanimljivo pitanje i sam se isto pitam jos kad sam pokusao da iskopiram prvi dvd (normalo svoj dvd za svoju kolekciju u slucaju da neko od ovih anti piratski raspolozenih likova ovo cita :) ) i za to vreme dosao do ne savladive prepreke kako strpati film od 7gb na disk od 4.3gb.
I moje misljene je da to nikad nece zaziveti mislim da su za to odgovorni niko drugi do glavonje iz holivuda
To im je bio odlican a mislim i uspesan pokusaj da ubiju tj. smanje pirateriju.
jer budimo realni u vreme kad se za dvd e uzimala zesca lova oni nisu imali konkurenciju tj. bilo je tu nekih rekompresovanih kopija ali sve je to bilo jadno.
da skratim holivud je kriv za sve a od dvoslojnih diskova ako mene pitas nema nista
FX

Da, i ja sam se zabrinuo za pirateriju :), šalim se, ali ono razmišljam se kad za godinu-2 sve se to rasprostrani, a ja ne budem mogao da napravim jedan duplikat filma na DVDu, koji će mi DVD rezač, i onako ću pre 6 običnih diskova da narežem nego jedan DVD :). Znači snimanje data podataka na DVD neće mnogo biti od koristi, što se igara tiče OK, sve će to da stane u manje od 5gb, ali kažem, ništa bez filmova...

PS. Nema šta mi da se ljutimo na glavonje u holivudu, to je njihovo i mogu da rade šta oće...

Ma salu na stranu ne ljutim se ni ja na holivud
pronasle pametnice fore za presnimavanje svega pa i dvoslojnog dvd a
Ali stvarno mislim da snimanje pravih dvoslojnih diskova u kucnoj radinost
nece biti moguce
Izgleda da je ta oprema zesce skupa i ne moze tek tako da se kupi
tako da nam ostaje da cekamo blueRay:beat:
pozdrav

Darkmatter je napisao(la):
Izgleda da je ta oprema zesce skupa i ne moze tek tako da se kupi

Eh kada se setim koliko su nekada kostali cd recorderi, pa u evo LCD monitori do pre 2-3 meseca 15 inca nisi mogao da uzmes bez 500-600e, a sada?
Bice to....samo je pitanje vremena ;-)

Nazad
Vrh Dno