Šta je novo?

[SND] Blueberry SW-M27

zolabg

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2007
Poena
319
Dvoumio sam se izmedju modela SW-M27 i M25. Pricalo se i o Microlab M-800, ali nije ih bilo na stanju, tako da sam prelomio da uzmem Blueberry. Izabrao sam najblizu radnju gde ih ima (Teh******ja), popricao sa prodavcem (svaka cast coveku, bio nevidjeno ljubazan) i izabrao SW-M27. Kada sam dosao kuci i prikljucio, woofer i desni satelit su nevidjeno zujali, tako da sam ih odneo nazad i bez problema dobio druge (garancija je godinu dana), koje su mi odmah na licu mesta prikljucili (nisam trazio na izvor zvuka, vec samo na izvor napajanja, jer je prosli zujao i bez prikljucenja na racunar).

Evo karakteristika:
Output power: 25W+2x10W
Woofer driver: 4 inch
Satellite driver: 3 inch
S/N > 85dB

Zvucnici su solidne izrade, za ovaj cenovni rang sasvim zadovoljavajuci. Zastitna maska preko satelita izgleda ok,mada sam citao da se desava da se posle duzeg koriscenja odlepi, ali to je najmanji problem, lepka ima svakakvog :). Woofer sa prednje strane ima potenciometar i plavo svetlo (pretpostavljam diode, sta bi drugo) koje pri jacem udaranju bas zvucnika reaguje blagim treperenjem. Sa zadnje strane se nalazi potenciometar za odredjivanje jacine basa i prekidac On/Off.

A sada o zvuku. Pri slusanju, sateliti su se odlicno pokazali. Odnos visokih i srednjih tonova je sasvim zadovoljavajuci, i kod nekih pesama gde su vokali prilicno naglaseni, odlicno zvuci. Medjutim, woofer je trebao da bude za nijansu jaci, jer ne moze bas u svakoj pesmi da isprati satellite. Takodje, kada se pojacaju preko 70% ne dolazi do znatnog izoblicenja zvuka(opet za ovaj cenovni rang i kvalitet ok). Za cenu od ~25 evra, model M27 je sasvim zadovoljavajuci (ionako se nece koristiti za glasno slusanje muzike).Moja preporuka!

Rezime:
Pohvaljujem: satelite, izgled, cenu
Zameram: woofer,prekidac On/off, podesavanje basa, kratki kablovi

Evo slika (losijeg kvaliteta):
:wave:

Prilozi

• Blueberry-SW-M27-01.jpg
    Blueberry-SW-M27-01.jpg
    10.6 KB · Pregleda: 122
  • DSCN3423 (Medium).JPG
    DSCN3423 (Medium).JPG
    74.7 KB · Pregleda: 154