Šta je novo?

Snazan sum se pojavio na mojoj telefonskoj liniji. Modem se

Aleksa

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
9
I to u gluvo doba noci!
Centrala je u Pohorskoj (Novi Beograd) Tel brojevi 67x-xxx
U subotu 19. januara snazan sum se pojavio tako da ne moze ni sagovornik da se cuje! Telefon kome je "spustena slusalica" ispusta neke cudne zvukove s vremena na vreme. Mislim da u mojoj zgradi uvode neke nove telefonske linije i da su petljali po vodovima u zidovima.
Sta da radim?
Molim vas za savet!

Hvala

Re: Snazan sum se pojavio na mojoj telefonskoj liniji. Modem

Mozh biti da su ti nakacili josh nekog na tvoju zicu preko PCM-a? Jel ti se bash uvek konektuje na 14400? il ponekad i dalje na 44000.Ako je odgovor ono prvo onda proveri da nisi na PCM-u.

Re: Re: Snazan sum se pojavio na mojoj telefonskoj liniji. M

austin je napisao(la):
Mozh biti da su ti nakacili josh nekog na tvoju zicu preko PCM-a? ...
Sada ne moze brze od 14.400.
Do juce se uvek konektovao na ~44.000(i pored dvojnika). Od '98 sam na netu i nikada nisam imao ovakvo lose konekcije. Ne mogu cak ni da telefoniram jer sagovornika, prakticno, ne cujem od shuma.
Koje su mi mogucnosti ako su me gadovi gurnuli na PCM?
Platis im 1000 DM a oni te jos zaj***vaju!
Kome da se zalim?

Pa najbolje ti je da zovesh ptt u vezi tog shume...slichna stvar se desila i meni pre 2-3 meseca i cale je zvao ptt oi su onda tamo u poshti neshto nashtelovali i sada je kao sve ok...Ali meni je "stara centrala" pa mi sve konekcije prko 33600 ne rade :(...

Re: Re: Re: Snazan sum se pojavio na mojoj telefonskoj linij

Aleksa je napisao(la):
Sada ne moze brze od 14.400.
Do juce se uvek konektovao na ~44.000(i pored dvojnika). Od '98 sam na netu i nikada nisam imao ovakvo lose konekcije. Ne mogu cak ni da telefoniram jer sagovornika, prakticno, ne cujem od shuma.
Koje su mi mogucnosti ako su me gadovi gurnuli na PCM?
Platis im 1000 DM a oni te jos zaj***vaju!
Kome da se zalim?
Ne ocajavaj,vec jednostavno okreni 977 i ukoliko budes imao srece kao i ja stvar ce u roku od 2h biti sredjena.Srecno:wave;

Ja imam sum na digitalnoj centrali + dvojnika, mozete misliti (32)

Hvala na podrsci i razumevanju.
Sada je bolje!
31.200 bps!
Svi telefoni u mom ulazu imaju isti problem kao i ja.
67x-xxx
602-xxx
---
Da li moze 31.200 preko PCM?

Aleksa je napisao(la):
Da li moze 31.200 preko PCM?
Mislim da toliko preko pcm-a ne moze, najbolje sto sam ja uspeo na pcm-u iz mnogo pokusaja na mnogo lokacija je 21.000.

gladiac je napisao(la):
Ja imam sum na digitalnoj centrali + dvojnika, mozete misliti (32)

Kako mozes da imas dvojnika na digitalnoj?

Ma ajde dvojnik na digitalnoj, ali PCM na analognoj i josh sa dvojnikom :))))
PCM za digitalnu je isto shto i dvojnik na analognoj....
a ima josh jedna (najgora) kombinacija...a to je koncentrator...svako sa svakim je dvojnik, ali ne bukvalno, nego recimo u zgradi od 100 stanova (samo se u velike zgrade ugradjuje), ne moze vishe od 30 linija da bude zauzeto u isto vreme....31-om ce se linija ponashati kao da je dvojnik uzeo vezu....
bedak shto bash ja zivim u takvoj zgradi :D

driver je napisao(la):
a ima josh jedna (najgora) kombinacija...a to je koncentrator...bedak shto bash ja zivim u takvoj zgradi :D
nisam znao da rade i takve stvari - e jes bedak :confused:
inace 31.200 ne moze ni u snu preko pcm-a, sto ce reci dobro si proso (D)

driver je napisao(la):
a ima josh jedna (najgora) kombinacija...a to je koncentrator...svako sa svakim je dvojnik, ali ne bukvalno, nego recimo u zgradi od 100 stanova (samo se u velike zgrade

Moja zgrada ima 30ak stanova, i ponekad (uvece, pogotovu kad je losive vreme) se cuje samo neko tiho "tapkanje" (to zovemo "nema izlaza"). Sacekam minut dva i onda se zacuje tu-tu, i ako resetujem opet se cuje tapkanje i moram da cekam. Jel to to?

Inace, na digitanoj ne moze da bude dvojnika, samo mogu da ti suze frekventni opseg, i to tacno ko ziletom. Takodje, suma ne bi trebalo da bude, mozda je kvar na d/a konvertoru. Na koliko se konektujes?

Evo sada radi 45.000! YUBC
Nema vise krcanja i pucketanja ali suma, doduse diskretnog, ima.
Telekom Srbija je na losem glasu, mislio sam propadoh, ali za sad je dobro.

Meni se desilo nesto slicno pre godinu dana. Strasno krcanje i sustanje. Inace 391 digitalna centrala. Ispostavilo na kraju da je pored zgrade pukla izolacija na telefonskom kablu i da je vlaga dodirivala otvoren kabl (da ne kazem kabl se natopio kisom koja je prethodni dan pala). Mozda je to posto se ovih dana obilato topi sneg.
Pozdrav!!!

I ja sam na 391 centrali, veza je unakazena od kad su se pojavile telefonske govornice po gradu.

driver je napisao(la):
Ma ajde dvojnik na digitalnoj, ali PCM na analognoj i josh sa dvojnikom :))))
PCM za digitalnu je isto shto i dvojnik na analognoj....
a ima josh jedna (najgora) kombinacija...a to je koncentrator...svako sa svakim je dvojnik, ali ne bukvalno, nego recimo u zgradi od 100 stanova (samo se u velike zgrade ugradjuje), ne moze vishe od 30 linija da bude zauzeto u isto vreme....31-om ce se linija ponashati kao da je dvojnik uzeo vezu....
bedak shto bash ja zivim u takvoj zgradi :D

pa moze dvojnik na digitalnoj!!! to je nas izum!!! francuzi su se krstili!!! :)
PCM je u zvakom slucaju najgora moguca varijata jer ako si dvojnik tebi je protok da kazemo 33.600 ako si na pcm-u onda je 16.000. doduse - postoje noviji pcm-ovi koji ne smanjuju brzinu (ali to je retkost) a i pitanje je da li nesto uopste ima atest (koliko sam citao u glasu niti jedan pcm uredjaj nije zadovoljio kvalitetom) ali se to u nasoj zemlji vec zna kako se kupuje oprema zato i ima mali milion razlicitih pcm-ova...

ovo sto si naveo mi lici na mini centralicu u vasoj zgradi????
da li vam se svima telefoni razlikuju samo u zadnje 3 cifre!?

D-KEE je napisao(la):
ovo sto si naveo mi lici na mini centralicu u vasoj zgradi????
da li vam se svima telefoni razlikuju samo u zadnje 3 cifre!?

tachno, to je neka vrsta mini centrale, ali tek sad vidim da nisam rekao zashto je bedak.....aj to shto ne moze vishe od 30 ljudi (vrlo retko se i deshava), nego mi se veza ponasha ko da sam na najgoroj 4xxxxx centrali....broj je inache 444xxxx i ortaci iz kraja koji su normalno povezani, piche sa 56k modemom 4-5kbs dl, dok ja preko 2.6 NIKADA....a tek je pricha to shto sam promenio 10ak razlichitih modema dok nisam nashao onaj koji prepoznaje busy?!?!? (rockwell 33.6 hw)...srecca da mi stize i kabl i satelit uskoro, pa cu izdrzati kao shto sam i do sada :)

shto se tiche brojeva telefona, tachno je....u zgradi imamo brojeve koji idu po redu.....

Ja sam na toj istoj ozloglasenoj 67*-x centrali. Jebena veza je tako puna suma i smetnji da mogu da se igram samo sa idejom da imam net. Na svemu preko 33.6 puca veza ko PVO za vreme bombardovanja. Doduse - uspeo sam jednom u 3 ujutro da se okacim na YUBC sa 44.5 i razbijem neke pajsere na Counter Strike-u :). No - pokusacu sa ovom forom sa 977 i bio bi veoma sretan ako bi uspeo da dobijem iste uslove od 44k kao Aleksa. Inace na istoj centrali mi je skoro nemoguce da dobijembilo sta sto ima pozivni (ukljucujuci mobilne), jer mi konstanto izbacuje. Dobijem ek posle 10-tak pokusaja. Oh - kako mi se place...

driver je napisao(la):
srecca da mi stize i kabl i satelit uskoro, pa cu izdrzati kao shto sam i do sada :)

KABL???? gde si na vracaru ??

;)

boggyman je napisao(la):

Jel to onaj sto vas dvadeset deli je**nih 64kb (da, 64 kilobita), tako da uvece ako se 5 od njih 20 zakaci mozes da places? Mozes da dobijes i sam 64kb, ali to se placa 37 din/h. Koliko ja znam samo to postoji?

Skot je napisao(la):
Ja sam na toj istoj ozloglasenoj 67*-x centrali. Jebena veza je tako puna suma i smetnji da mogu da se igram samo sa idejom da imam net. Na svemu preko 33.6 puca veza ko PVO za vreme bombardovanja. Doduse - uspeo sam jednom u 3 ujutro da se okacim na YUBC sa 44.5 i razbijem neke pajsere na Counter Strike-u :). No - pokusacu sa ovom forom sa 977 i bio bi veoma sretan ako bi uspeo da dobijem iste uslove od 44k kao Aleksa. Inace na istoj centrali mi je skoro nemoguce da dobijembilo sta sto ima pozivni (ukljucujuci mobilne), jer mi konstanto izbacuje. Dobijem ek posle 10-tak pokusaja. Oh - kako mi se place...

Danas sam opet zvao 977.

Ja: Telefon 671-xxx je u kvaru.
Glas: .... sacekajte .... Podzemni kabl je ostecen. Ekipa je na terenu!

Ja sam sada na Bitsu 33.600. Bolje je nego pre ali ipak ima pucketanja. Izgleda da je Artz u pravu sto se tice podzemnih kablova.

Misko je napisao(la):
Kako mozes da imas dvojnika na digitalnoj?

Bez uvrede;) - molim vas da se informisete o materiji o kojoj pisete .Naravno da moze biti dvojnoka i na digitalnoj centrali -sto ih ne bi bilo?Si2000/224 V.4.4 izmedju ostalih

Vrh Dno