Šta je novo?

Snaga napajanja

H_Fusion

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2004
Poena
319
Ne bih da hijack-ujem prethodni thread na ovu temu - zanima me da li je dovoljno npr. Chieftec 360W za sledecu konfiguraciju, ili treba nesto bolje:

Athlon 64 ~3000 (verovatno 90nm, 939)
nForce 4 ploca
2x512MB memorije
4 SATA hard diska od po 80GB
DVD rezac, mozda i neki citac
Neki GF iz 6xxx serije (verovatno 6600)
i jos neke sitnice - TV kartica, mozda par ventilatora

I jos da moze da se doda jos jedan hard disk, eventualno Audigy i sl. Stabilnost, pouzdanost i nizak nivo buke su mi od najveceg znacaja.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko je 6600 krvoločna, mada čini mi se da je ovo puno za taj Chief 360w. To napajanje kod mene maximum gura nf2, 2400+, 2x256, 2 harda, dvdrw, live, 6800. Dodavanje još jednog rezača nije prošlo...

Naisao sam na ovaj kalkulator, koji kaze da bi mi trebalo minimalno 428W, a ako dodam jos i peti disk, trebace oko 450W. Najblize tome sam nasao Enermax EG435AX-VHB(W) SFMA 430W. Da li je moguce da mi treba nesto jace od toga - 450-500W?

Prolazi na napajanjima koja se kupe uz kucjishte...ali ove serije shto dodju bez kucjishta..znachi samo napajanje..su krsh najgori......

Da li bi mogao da potkrepis tu tvrdnju necim? Mnoge kritike (npr. ova) se ne slazu s tim.

imas i CoolerMaster 450W, malo jeftiniji od enera, a sa nesto slabijim amperazama, ali koliko sam cuo ovi novi eneri se nisu bas proslavili stabilnoscu (na tom linku koji si dao je stari ener)...

Znaci nista od Enera. Taj CoolerMaster koji spominjes - da li je to ovo - CoolerMaster 450W Real Power? Vidim na PC Berzi da Imtel nudi "CoolerMaster Izvor za napajanje, Super Silent 450W withintelligent fan control, Active PFC, garancija 3 god.", da li je to isto? Clanak na ExtremeMhz-u ga je dosta nahvalio.

H_Fusion je napisao(la):
Znaci nista od Enera. Taj CoolerMaster koji spominjes - da li je to ovo - CoolerMaster 450W Real Power? Vidim na PC Berzi da Imtel nudi "CoolerMaster Izvor za napajanje, Super Silent 450W withintelligent fan control, Active PFC, garancija 3 god.", da li je to isto? Clanak na ExtremeMhz-u ga je dosta nahvalio.

Da to je to napajanje, ima jedno jedino od 450W, i koliko znam Imtel ih uvozi. Napajanje je pokupilo nagrade na skoro svim sajtovima koji su radili prikaz i prilicno je nahvaljeno. Kazem, mozda jedina mana su malo slabije amperaze u odnosu na Enera, ali se pokazalo kao veoma pouzdano i u ekstremnim uslovima (bar sudeci po testovima na netu). E sad, diskutabilno je da li je zaista potrebna tolika snaga danas.

Kakav je taj CoolerMaster po pitanju buke?

pa gledajući slike na CM sajtu piše da je Super Silent, a gledajuci tvoju, koliko vidim, buduću kofiguraciju nebi trebalo da ti predstavlja problem ovo napajnje sa cenom od ~75e. Ja koji nemam tolike potrošače planiram da pazarim baš to napajanje, pošto takođe planiram da pređem na K8 platformu, ali mi jedna rečenica iz karakteristika zapala u oči a to je sledeća "Potpuno podržava najnoviji Intelov standard ATX 12V verzija 2.0". Nije mi jasno kakav je to najnoviji Intelov standard ATX 12V v2.0 i dali to radi sa sadašnjim pločama namenjenim AMD K7 i K8 procesorima i kakav je to 24pinski ATX konektor, zar nije standard 20pin?

Poslednja izmena:
Sory sto dizem topic iz "mrtvih" ali da ne otvaram novi pa da pitam ovdje.Koliko je pouzdan ovaj calculator koji racuna koliko napajanje je potrebno za neku masinu. http://www.jscustompcs.com/power_supply/

Naime meni je za AMD2500+, NF2 ploca,V9999GE,1x80GB,CDRW,CD-ROM,2x80mm fan,512ddr,SB 5.1, izracunao da mi je potrebno napajanje od 295w.Meni nesto ovo izgleda malo.Da li bi ovo moglo ici na Antec 300w real power??? doslo mi je uz Antec kuciste...

Kaze:
Please Note: The Wattages listed below are maximum peak wattages for each component. The total amount this calculator figures is for all devices running at peak utilization. It is important to bear in mind that this amount will never be reached under typical operation.
--------------------------
Ako ne mislis da klokas masinu do bola, 300W ce ti zavrsiti posao, ne bacaj pare dok ne bude trebalo.

Vrh Dno