Šta je novo?

SMTP Relay

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Imam problem(cic):

Covek (citaj: the Boss) ima mail nalog u Nemackoj (netcologne.de, ako je od znacaja). Ovde ima pristup preko Sezama. Kada mu stigne mail na netcologne nalog i on udari Reply, Sezamov SMTP server odbija da prosledi poruku. Naravno, netcologne SMTP server takodje ne prolazi na Sezamovoj konekciji.

Posto odvaja privatne mailove od poslovnih, za privatne koristi FoxMail a za poslovne Outlook (tacnije Win 2003 SBS/Exchange), tako da kad god hoce da udari Reply, mora da kopira mail na koji udara Reply...

U Sezamu tvrde da oni nisu onemogucili taj relaying, a u netcologne.de tvrde da bi to moralo da radi onako kako je on i mislio da bi moralo.

Pitanje je da li neko zna kako prevazici ovaj problem, bilo softverski bilo u smislu deljenja informacije koji provajder u Bg to dozvoljava.

Pozdrav

Ma Sezam je onemogucio mail relay (sto i treba da uradi, zbog spama).

Tvoj boss treba da salje mail preko smtp.netcologne.de. Pitanje je da li je Sezam ili Netcologne to onemogucio. Za pocetak probaj

telnet smtp.netcologne.de 25

Ako dobijes:

220 smtp2.netcologne.de ESMTP Postfix

onda znaci da treba da konfigurises mail aplikaciju da koristi cologne kao outgoing server. Ako ti telnet komanda time-outuje onda te sezam zeza (meni sa verata prolazi telnet)

hmmm... dobio sam
220 smtp1.netcologne.de ESMTP Postfix

sad cu da probam, mada mislim da sam vec pokusavao da postavim netcologne kao SMTP server ali nije vredelo... idem da vidim

Hvala

...
nazalost, telnet je dakle prosao ali mail ne odlazi "relay disabled" ili nesto slicno...

Poslednja izmena:
ymiljan je napisao(la):
...
nazalost, telnet je dakle prosao ali mail ne odlazi "relay disabled" ili nesto slicno...
Ocito te sezam ne sprecava da dodjes do netcologne na smtp portu ali ovi nece da rade relay obzirom da tvoja IP adresa (tj. sezamova) ne pripada njima.

Znaci moraces da se dogovoris sa sezamom da koristis njihov SMTP server. Da li si probao u Account Properties da stavis

e-mail address: [email protected]
reply to address: [email protected]

cini mi se da je moja zena tako nesto radila kada je menjala provajdera.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno