Šta je novo?

SMS TimeStamp Problem

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
Pretrazujem ovde ali nisam nasao neku informaciju da je neko imao ovakav problem...

VIP Tattoo... standardan firmware (1.6), standardna aplikacija za SMS... Nekada sa 063 dobijam poruke sa jednim satom unapred.

Recimo... treba da bude ovako:

Ja: 13:10 - Moja poruka
Neko: 13:12 - Necija poruka
Ja: 13:14 - Opet moja poruka

E sad, problem je sto se timstamp poslat sa Telenora promeni, pa konverzacija izgleda ovako:

Ja: 13:10 - Moja poruka
Ja: 13:14 - Opet moja poruka
Neko: 14:12 - Necija poruka

Ovo mi se dogodi recimo jednom nedeljno i evo sad traje. Dobio sam neke poruke i sam sebi slao sa drugog telefona, i uvek +1 sati... ne znam u cemu je problem, probao sam razno-razna podesavanja ali nista nije uspelo...

Da li se ovo jos nekom dogadja i zna li se neki fix?

ps. za sada sam ovo resio instalacijom programa "SmsFixTimes" ali mi je glupo da za to mora da bude instalirana aplikacija...

I to se dešava bez obzira ko je provajder korisnika "Neko"?

Ista pricha sa HERO....a osoba koja poshalje poruku dobije ODMA delivery...a poruka dodje 1h kasnije ? MU ?

telenor je mrezha u pitanju i kod poshiljaoca i kod primaoca...

Ja sam juče sa 063 dobio poruku sat unapred, na 064 sam.

to je do mreze...

iskren da budem ne znam koji je tacno problem, znam da mi je inzenjer iz firme to objasnjavao jos pre par godina ali sam zaboravio... nazalost, ti to ne mozes ukloniti... ako se setim pitatju ga ponovo pa da objasni... mislim da je neki problem sa handlovanjem korisnika kod opteretjenih baznih stanica al ne drzi me za rec...

evo opet...

jel ima neko neku vezu u telenoru? :)

I ja bih rekao da je do operatera.
SMS poruka uvek sadrži vreme/datum koji prikači SMS centar provajdera pošiljaoca. To se najbolje vidi kada si u romingu u drugoj vremenskoj zoni :)

Jaako davno, dok Mobtel i dalje nije naplaćivao poruke, na Motoroli koja nije imala sat, proveravao sam vreme slanjem SMS-a samom sebi :) A onda su ti besplatni SMS-ovi počeli da kasne satima...

P.S. Miroslave, kada ti se to desi, da li si u situaciji da proveriš time tag u delivery reportu kod pošiljaoca? Ja sam Telenor korisnik, primam/šaljem 30ak SMSova dnevno, nisam primetio problem...

Poslednja izmena:
P.S. Miroslave, kada ti se to desi, da li si u situaciji da proveriš time tag u delivery reportu kod pošiljaoca? Ja sam Telenor korisnik, primam/šaljem 30ak SMSova dnevno, nisam primetio problem...
kad primetim da se ponovo dogadja, ukljucicu ja samom sebi delivery report na firminom telefonu pa cu tako proveriti...

edit:

Evo poslao poruku tacno u 22:00. Delivery report mi je stigao na 063 i kaze sent 22:00....
Poruka stigla na 060, i telefon prijavljuje 23:00... ocito nesto promeni taj timestamp. Ali mi je cudno, zasto se timestamp ne menja kada mi stigne sa 064? da li je moguce da se timestamp sa 064 i neposalje, pa sad prijemni servis (recimo VIP) stavi trenutno vreme kao timestamp? Mislim, mogu sad da lupetam koliko hocu kad i ne znam princip funkcionisanja slanja sms poruka... :)

jedino kasnije da probam da ubacim 064 u androida... ili 060 u blackbery recimo...

grrrr.... :)

Poslednja izmena:
Kod Nokia na MTSu redovno imam problem sa timestamp i moram za timezone uvek da postavim GMT+00. I to traje odavno.

probaj da stavis timezone na automatic, da vreme skida sa mreze
moguce da ti dodaje taj jedan sat ako ti stoji manual gmt+1

Nazad
Vrh Dno