Šta je novo?

SMS i fiksna telefonija

proki

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
Mozda nije bas za ovu temu. Procitao sam na telekomovom saitu da tel aparati koji se nude na njihovom saitu mogu da salju SMS, da li je to moguce i da li je neko probao ili je to samo mogucnost koja jos nije ukljucena? Ipak su to kucni tel.

Moguce je ako se ispune dva uslova, da operater fiksne tel.pruza uslugu slanja sms poruka, i naravno da fiksni tel. ima opciju slanja i primanja sms-a. Noviji modeli DECT(bezicnih) telefona imaju tu mogucnost.

Ja sam pre par dana dobio SMS na mob. sa fixnog.

Verovatno si dobio poruku sa nekog sajta za slanje gde mozes bilo koji broj da upises.

josh niko nije pustio u rad tu opciju...

Treba da pozoves telekomov korisnicki servis(Broj imas na racunu)da ti ukljuce tu opciju.Ali provjeri na telekomovom sajtu koliko to zadovoljstvo kosta.

Poslednja izmena:
Jes ti bas siguran u to? Voleo bih da je istina, ali mi se nesto cini da nema leba od toga.

Izgleda da si u pravu - dobio sam poruku i u posiljacu je bilo ime iz imenika za koje je vezan fiksni broj. Sad sam pokusao da pozovem posiljaoca i broj je isti kao 011 broj koji se vodi u imeniku, ali sa prefixom 065. Krivac je izgleda neki bag u softveru SE K750 koji "misli" da su +38111abc i +38165abc isti brojevi :trust:
Izvinjavam se sto sam vas dezinformisao.

Poslednja izmena:
Vecina telefona vezuje imena uz brojeve samo na osnovu poslednjih 7 cifara.

Meni se to desavalo sa 3510i kad su ljudi masovno na 065 uzimali brojeve koje vec imaju. Haos je bio dok nisam provalio o cemu se radi.

na pitanje telekomu kada ce biti omogucena SMS i MMS usluga na fiksnoj telefoniji dobio sam odgovor sledece sadrzine:

Поштовани,
услуге слања SMS и MMS порука још увек нису омогућене у фиксној телефонској мрежи.Увођење наведене услуге је у плану о чему ће корисници бити благовремено обавештени.
С поштовањем,
ДИРЕКЦИЈА ЗА УСЛУГЕ
Сектор за бригу о корисницима
11000 БЕОГРАД, Дубровачка 35
Телефон
9813
Mail
[email protected]

www.telekom.yu

Nazad
Vrh Dno