Šta je novo?

smrdi na paljevinu

SretenBG

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2008
Poena
445
juce mi je zasmrdelo nesto u kucistu i komp se ugasio. Ispostavilo se da je ventilator napajanja riknuo i danas sam ga promenio i stavio sam novi, medjutim i dalje se oseca taj miris paljevine iz napajanja cim upalim kom. Komp radi normalno, probao sam i pod punim opterecenjem da testiram napajanje i radilo je normalno, nije se gasio komp i ostalo. Znaci sve radi ok, samo smrdi i dalje ta paljevina, ne znam sta moze biti, gledao sam napajanje iznutra i nigde se nije topilo, zao mi je da bacim sad to napajanje, i da kupujem drugo ako ovo moze da se popravi nekako. U pitanju je chieftec GPS550, nije neki kinez budjavi. Jel ima neko ideju sta to moze biti i ko to moze da popravi?

Ha, imao sam to isto pre neki dan, pa da te utešim...Za vreme kvara se desio taj zagorakis koji sada jednostavno isparava, bez obzira što ne vidiš mesto pregrevanja. To će da kandeliše još dan-dva i nestaće, tako da...kuliraj.

znaci da ostavim komp da radi i da to ispari? tojest prestace da smrdi jel?

I meni se desilo da je zalepio cooler na napajanju i samo se osetio takav miris i nije komp radio. Promenio sam ventilator, ali su otisli bili i elektroliti(neki iscureli, neki nabubreli). Nakon sto sam ih zamenio napajanje je radilo, ali se miris osecao neko vreme. Moja preporuka ti je da ga opteretis nekim starim hardom i ukljucis na prazno da radi u nekoj prostoriji i trebalo bi miris da nestane posle nekog vremena. Naravno uzmes i voltmetar i proveris sve napone.
I da, sve to radis na svoju ruku, jer ako se desi neka havarija na racunaru sam si odgovoran.

radi ceo dan vec u leru, i manje smrdi nego tada kad se zapalio ventilator. Naponi su dobri na svim granama za sad.

Evo da dodam da posle dva dana rada je smrdelo sve manje, i danas kad sam hteo da ga upalim nista se ne desava. Kad stisnem dugme za paljenje, na trenutak zavetle diode na ploci i krene ventilator od napajanja da radi i to je sve, posle toga nista se ne desava. Tako svaki put kad stisnem dugme. Jel to znaci da na napajenje riknulo? Znaci krene da se pali, medjutim ugasi se posle pola sekunde a ne znam zasto.

posle malo cackanja izvukao sam 24 pin konektor iz ploce, povezao zicom zelenu i crnu zicu i radi napajanje. Izgleda da je ploca negde u spoju ili prekidac od kucista.

upalio sam komp na sledeci nacin, izvukao sam 24 pin conektor iz ploce i vadio ga i ubacivao dok se nije komp upalio, to je upalilo posle 20ak pokusaja. Sad normalno radi komp i nije se ugasio i sve radi normalno. Sta mislite sta moze biti problem kada se tako tesko pali?

mere biti da ti je lose konektovan 24-pinac :) ..nabodi ga da skljocne onaj osigurac

Ma napajanje ti je otislo, verovatno elektroliti, imao sam slican slucaj, ukljuci se iz 20-30 tog puta, to se posle jos malo povecalo :) Elektroliti su bili otisli, zamenjeni su i posle toga je sve bilo ok.

a jel znas kod koga u bg-u to mogu da servisiram i za koju lovu?

Znam ali ajde samo da se ne zaletis kao ja prvi put kada sam mislio da je ploca pa odneo plocu na servis a ona bila ispravna. Probaj necije napajanje kod sebe cisto da budes 100% siguran da je do njega.

Nazad
Vrh Dno