Šta je novo?

Smetnje na TV outu

Bax

Čuven
Učlanjen(a)
14.07.2001
Poena
620
Imam problema sa tv izlazom ima neke horizontalne smetnje na razmaku od 15 cm, promenio sam dve razlicite graficke, tri televizora, vise kablova, Winme i WinXP, spojeni su sa kompozitnim konektorom. Da li neko zna kako da ih se resim.

Bax je napisao(la):
Imam problema sa tv izlazom ima neke horizontalne smetnje na razmaku od 15 cm, promenio sam dve razlicite graficke, tri televizora, vise kablova, Winme i WinXP, spojeni su sa kompozitnim konektorom. Da li neko zna kako da ih se resim.

Vrlo prosto!!!

Promenis kucu, Zenu, (devojku), procesor, plocu, Ministarku (Veoma bitno iako nisi svestan), mozda (sigurno) predsednika i jos po nesto...! (Ako je bas neophodno)...

Ne moras da se zamaras sa vickastim odgovorima....
Nervira me jer imam dobar zvucni sistem, uzeo sam Sony TV da ko covek pogledam film, kad ono stalno neke smetnje.

Shvatam, shvatam, ali ti si napisao da nije graficka, da nije TV a onda moze biti samo kompjukter i mreza tj struja jer ti pravi takve smetnje. Ako je mreza onda bi te smetnje trebao imati i kad gledas obican TV!

Takve smetnje umeju da prave frizider, ves masina ili neki drugi motor. Najgore, ne mora biti kod tebe vec u komsiluku...

Sve u svemu ako su smetnje od elektricne mreze postavi sve (tj i kompjuter i TV) na istu fazu, pa ako se opet pojavi stavi na drugu, pa na trecu i vidi sta je najbolje...

Iskljuci friz (na kratko) tek da proveris da nije on... itd.

Izgleda da je interferencija sa napajanjem, stavicu drugo

Mozda da probas...

... da iz TVa iscupas kabl od antene/kablovske TV. Meni je tako uspelo. Javi rezultate...

Kako li je samo duhovit i vickast dejandj. Super fora. Covek ima problem a on mu iz prve svesrdno pomogne.
Problem moze da ti bude antenski kabl kao sto je neko vec napisao, a moze da bude i razlika u uzemljenju. Ja sam se licno mucio mesecima dok nisam jednom prilikom popricao sa tipom koji radi na rts-u. Trebalo bi da probas da svedes na isto uzemljenje sve uredjaje koji su ti kablom povezani na komp ili tv ili ozvucenje i sve ih sastavis na isto uzemljenje u suko uticnici- znaci fizicki uzmes zicu spojis kucista svih aparata ipreko jedne zice ih nakacis na uzemljenje jednog sukoa. Neki nemaju taj problem iz prve, bez obzira na jacinu tj kvalitet kartice, ortak ima savrsenu sliku(bez smetnji) na eaglu, a ja sam imao problema na asus v7100 deluxe combo.
A poruka za dejandj: da li mislis da je covek uzivao menjajuci 3 graficke, 2 tv i ostalo? Da li si svestan koliko to ume da iznervira coveka?
pozdrav

Re: Mozda da probas...

Major Che je napisao(la):
... da iz TVa iscupas kabl od antene/kablovske TV. Meni je tako uspelo. Javi rezultate...

Legendo, ladno je uspelo, hvala ti mnogo na pomoci. Ne bi mi nikad pala napamet antena :) cheers cheers

Citam tred iz prikrajka i sad se odusevim :)

Evo sta je kod mene bilo: u neko predvecerje oko 18h razvucem kabl i podesim TV-out da bih negde oko 21h gledao film. Slika perfektna. Sednem da gledam film, kad ono identicne smetnje opisanim. Hm, hm, toga nije bilo ranije. Sta da radim, zamenim graficku, kad ono opet isto. Opet zamenim graficku i opet isto. Probah sa ATI-jem, nVidia i Xabre karticom. Mozda procesor pravi smetnje? Downclockujem ga na default 133 magistalu - opet isto. Mozda je napajanje? Izvucem utikac iz zida, utaknem kabl u TV-out i opet ima smetnje kad prebacim TV na AV ulaz. Dakle, ne pravi smetnje racunar. Ukljucim TV u istu granu na kojem je racunar, i opet smetnje. Na kraju mi padne na pamet da otvorim TV i potrazim gremline, kad procitah ovo :) Sad samo da dodjem kuci i probam.

Zivi bili (D)

Mi lale smo...

..mlogo pametni...type;

cheers

P.S. Kod nas na detelinari radi ktv sistem ant i kad sam ih pozvao da pitam kako da smanjim napon u kablu, rekli su mi da bodem chinch tv outa u antenski ulaz TVa. Kazem ja njima lepo da se tako ko zna sta moze spaliti a on meni: ma veruj mi ja sam strucnjak...

Re: Mi lale smo...

..mlogo pametni...type;

cheers

P.S. Kod nas na detelinari radi ktv sistem ant i kad sam ih pozvao da pitam kako da smanjim napon u kablu, rekli su mi da bodem chinch tv outa u antenski ulaz TVa. Kazem ja njima lepo da se tako ko zna sta moze spaliti a on meni: ma veruj mi ja sam strucnjak...

Pa vecinu primedbi koje ste mi uputili sam napisao vec u prvom postu!!!

Ako promenis kucu valjda ce se promeniti i faza i uzemljenje!
Ovaj stos sa preteranim naponom TV signala takodje!

Inace nesto bi me nerviralo da svaki put kad pustam film iz kompa cupam antenski kabl...
Kod mene je resenje za tako nesto jedan "lalinski" pretvarac impedance sa 120 na 75 ohm-a... On dovoljno skine jacinu antenskog signala do TV-a. Jes da se tada slabije vide ionako slabi signali nekih tv stanica ali njih ionako retko gledam. Izgleda da je jedino "resenje" da se kupi neki drugi TV samo za gledanje iz kompa. Zvuci blesavo ali radi!

To za pretvarac impedanse stoji ali...

...napon se u kablu redovno menja. Recimo: nestane zbog radova struje u kablovskoj i iako je kabl ustekan smetnji nema. Ponekad kad je slaba struja linije nestanu ali se pojave posle izvesnog vremena. U NS su mnogi kanali sa piratskim "uzmemo iz video kluba" filmovima prilicno slabi sa signalom a ne bih da zrtvujem to zarad TV outa... i td. Resenje bi bilo da neko od njih izadje na teren, izmeri impedansu i sredi stvar tamo. Al' u kablovskoj ne radu lale vec dodjoshi FX a oni nemaju pojma:)

Mi lale smo mnogo pametni type;

Re: To za pretvarac impedanse stoji ali...

...napon se u kablu redovno menja. Recimo: nestane zbog radova struje u kablovskoj i iako je kabl ustekan smetnji nema. Ponekad kad je slaba struja linije nestanu ali se pojave posle izvesnog vremena. U NS su mnogi kanali sa piratskim "uzmemo iz video kluba" filmovima prilicno slabi sa signalom a ne bih da zrtvujem to zarad TV outa... i td. Resenje bi bilo da neko od njih izadje na teren, izmeri impedansu i sredi stvar tamo. Al' u kablovskoj ne radu lale vec dodjoshi FX a oni nemaju pojma:)

Mi lale smo mnogo pametni type;

Kako bre uvek nadjete goru varijantu???

Kod mene je moje pojacalo i moja antena! Jes da je ona cesko\poljsko\slovacka ali to radi...

Gdi vam je optimizam?

Ili ta manse...

ta man' se...

Kablovska TV = mnogo sat kanala bez potrebe za sat antenom, risiverom i td.

Sa obicnom antenom imas samo shkart programe sa losim prijemom...

Vrh Dno