Šta je novo?

Smena generacija

korisnik2007a

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800x, NZXT Kraken X73
Matična ploča
Gigabyte Aorus B450 Pro
RAM
64GB Kingston DDR4 @3733MHz
GPU
ASUS RTX 3060Ti
Storage
Kingston 1TB NVMe
Zvuk
Integrisana
PSU
be quiet! 750W
Kućište
GAMDIAS ATHENA M1 ELITE
Monitor
LC Power LC-M25-FHD-144
Miš & tastatura
MS Industrial C720&Keychron M3 Mini 4K
Mobilni telefon
Mi 10 Pro
Dakle, na ovu nebulozu me je podstakla cinjenica da sam bio dokon, provrsljao kroz listu prijatelja na forumu i provalio da je odredjen broj njih banovan a odredjen broj prosto nije aktivan koliko je nekada bio.. Stoga i naslov teme...

Uhvatila me neka melanholija pravo da vam kazem, i mada ima ono panta rei, Benchmark nikako nije ono sto je bio pre par godina...

Ne kazem da vise nema kvalifikovanog kadra na forumu koji se razumeju u odredjenu tematiku i koji su voljni da pomognu, mada mi se nekako cini da je taj broj znatno manji.

Mada je sasvim moguce da preterujem, posto IT sferu aktivno ne pratim vec duze vreme, sto ce reci imam neke samo osnovne informacije...

Poenta je u tome sto je pre par godina covek sa nekim razumnim pitanjem mogao na njega da dobije desetine civilizovanih odgovora, bilo je kulturnih razgovora, razmena informacija isl.. Danas, mada uglavnom citam samo bench clubbing, sve se svelo na neke nebulozne teme kao i na razna prepucavanja...

Ja prvi nisam aktivan i voljan koliko sam bio pre par godina, ali se nema vremena.. Da li smo krivi mi sto smo odustali ili novi koji su doneli promene? :)

Šta te čudi kad je trećina foruma banovana.

Logicno,sto si duze na forumu, veca sansa da ti dosadi ili da budes banovan :) a ovo sto se kvaliteta foruma tice, pokrenuta tema 50x.Deluje mi da administracija napusta klasican forumaski pristup, sad benchmark vise dodje kao neki hub ili comunity, gde je labavija diskusija dozvoljena, manje drzanje glavne teme, vise clanova, vise kao chat nekad nego kao klasican forumaski posting princip, takodje manje ima i HW entuzijasta...svega ima, ali hard core IT sajt ne moze da bude siroko posecen. HC publika koja cini 10% bice malo odbijena, siroka koja cini 90% bice vise privucena. Meni to takodje smeta,ali sam navikao na ovaj forum,znam dosta ljudi, pa mi je i dalje najcesce koriscen.

Poslednja izmena:
Форум је комерцијализован( преко сајта који је постао то и раније а сада је у јеку) колико се сећам то је и била стратегија коју администрстори нису крили. Самим отварањем Шопа грудва је закотрљана, сарадња са у92 је корак даље у том правцу . Тако ће и бити, мора да се зараде паре потпуно разумем којом логиком су ишли али даље ће тих 10% бити мање више ту.

Dođoši!

Dođoši nam otimaju poso!

0806-Took-Jerbs.jpg

Eto ja sam ovde koliko, 14 godina, i jos uvek nisam banovan :)

Ма кеве ти чудо

Neki se, doduse, jos uvek nisu opametili pa guraju prste u oci, ali ponavljanje je majka znanja :) A inace, svake godine nikne jedna ovakva tema.

Nazad
Vrh Dno