Šta je novo?

smart write error rate

Isto mi se javilo u Smartu prije par dana. U pitanju je WD2500ks; koji je izmedju ostalog prijavljivao greske vec od ranije po pitanju ostalih Smart atributa. Izgleda da je ovo losa seria WD totalno, gledao sam i po netu. NIkad vise WD.

Ne ostaje ti nista drugo neko kopija svih podataka i da kupis novi hard.

Ja licno bih nabavio veci hd, i kao sto rece vlado racunao da treba sve da prebacim na drugi disk.

A zatim na ovom upotrebio wd-ov softver za dijagnostiku, i potom low level format diska

http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=606&sid=3&lang=en

Jer, popravka hdova se ne isplati, ali se uz upotrebu navedenih softvera mozda moze uspostaviti da ce taj hd nastaviti korektno da radi, makar da se na njemu cuvaju manje bitne stvari tipa igara, ako se uopste koristi za tako nesto.

Ne desava se retko da ono sto na sta nekakav softver upozorava - moze da bude tzv. lazno pozitivan rezultat, pa se treba sasvim uveriti da disk otkazuje.

Ipak, ako vec ima previse onih kojima se slicno desava sa istim modelom hd-a, bice da je problematicna serija. Ja bih licno pisao wd-ovoj podrsci.
Ako kazu da je disk za RMA, onda bih mu zapalio sveću.

Doduse, kada mi je svojevremeno maxtor za jednu LCT 120icu odgovorio da nije vise za upotrebu, ja sam nastavio da je koristim, nakon nuliranja njihovim softverom. Sada radi u jednom decijem racunaru svakodnevno vec dve godine, a kod mene je radio bar tri.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno