Šta je novo?

Smart kartice, čitači, programatori.

nickname

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.02.2002
Poena
705
Potrebno mi je rešenje za sistem sa smart karticama.

U firmi pravimo loyalty sistem. Svaki klijent će imati svoju karticu koja će ga identifikovati i ništa više. Na kartici treba samo da se nalazi ID korisnika. Sve ostalo se smešta u sistemu koji već imamo.

Za ovo su mi potrebni smart card čitači, za svako mesto gde imamo kontakt sa klijentima. Smart card programator. Blanko smart kartice i na kraju softver koji se može upotrebiti za upisivanje nekih vrednosti na karticu.

Počeo sam da istražujem celu ovu tematiku, ali ako neko ima iskustva sa ovime, koje kartice koristiti, koji programator, koji softver, bio bih zahvalan ako me uputi u pravom smeru.

Mislim da bih trebao da kontaktiraš dotičnog pošto je radio varijantu čelika za linux, pa je jedan od upućenijih na tu temu

blog dotičnog gospodina

Tek sad vidim da i nema toliko veze ali ipak kontaktiraj čoveka možda ti pomogne

Poslednja izmena:
Radili smo mi u firmi pod linuxom. Imas omnikey citace za relativno male pare, a kartice mozes da narucis u grafocardu. Za to su ti najpovoljnije neke memorijske npr SLE4428 (citanje slobodno, pisanje samo sa pinom) ili sl. Lako se koriste, a pruzaju i zastitu od menjanja, tj mozes da neke bajtove ireversibilno proglasis read-only.

Hvala na brzim odgovorima.

@_zevs_, šta ste koristili za upis podataka na karticu? Koji softver i hardver? Da li se čitači mogu koristiti i za upis? Ova SLE4428 mi dobro zvuči, jer meni treba samo nekakav ID upisan na tu karticu i da to posle ne može da se menja naravno.

Vrh Dno