Šta je novo?

Smart failure

djole34j4

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Kada upalim komp, izbaci mi sledecu poruku

Smart failure predicted on primary slave
WARNING Immediately back-up your data and replace your Hard Disc
A failure maybe imminent.

Ovome je prethodilo sledece:

Instalirao sam Windows, i sve je bilo ok...nakon toga sam hteo da uradim defragment na D particiji gde su mi ostali sacuvani muzika, filmovi, slike itd...nije hteo da radi defragment, a kao razlog naveo je BAD CLUSTERS. Odradio sam Chkdsk, i to je prilicno trajalo, nesto je petljao sam pesmama...Nakon toga je hteo da radi defragment, koji sam pokrenuo ali sam morao da prekinem na nekih 20 posto, kada sam video koliko ce trajati i odlozim za kasnije.

Posle ponovnog restarta kompa izbacuje gornju poruku...Daje mi opcije da pritisnem F1 i udjem u Windows ili Del i udjem u Bios....

Koristio sam razne alatke za disk nakon toga, medju njima Tune Up, i ne nalaze nikakve greske na particijama...

Sta je u pitanju, da li je stvarno hdd na izdisaju, moze li se resiti nekako, ili je zamena jedino resenje

Hvala

jel mozes nekako da vidis koje su ti SMART vrednosti za HDD?
pogledaj HDD alate sa Hiren's CDa

Nije moj komp pa nisam ni stigao da uradim sto si mi rekao....Komp je radio onako neko vreme, a sad kada se pokrene prijavljuje Invalid system disk Replace the disk, and then press any key i tu je kraj...

Da li je hard odapeo...da se ne cimam ponovo sa instalacijom windowsa...

skini Hiren's CD i boot-uj sistem sa njega > otvori HDD alate > pronadji program proizvodjaca tvoga HDD > vidi sta ce da prijavi.

u svakom slucaju, mozes da probas da izvadis tvoj HDD i da ga preko fijoke ili direkt u drugi racunar - i da probas da vidis da li mozes da pridjes podacima. ako ih ne vidis, probaj sa programom GetDataBack.

u svakom slucaju, ako vidis da su SMART vrednosi normalne i ako bekapujes podatke - probaj Low Level Format ili Write Zero opciju... mozda se HDD osposobi, mada su male sanse.

Vrh Dno