Ja nisam licno, ali moj potpis jeste koriscen za to. Namucio sam se iskreno dok sam uspeo da dodam knjigovodju kao ovlasceno lice koristeci taj sertifikat. Trebalo nam je barem pola sata, bez preterivanja, a to treba biti max. 2 minuta.
Ovo jeste tehnicka strana, evo ti sta smo mi morali da radimo na mom racunaru, pa se nadam da je do toga. Ako ne, onda vec ne znam
Elem, instaliraj, IAKO KAZE DA NIJE ZA WINDOWS VISTA/7, sve sa pomenute download stranice (
http://ca.mup.gov.rs/download.html). Znaci, i Celik i eDocSinger i CSP i RSIDCardMW (i 32 ili 64-bitni, neki mogu oba da se instaliraju, neke ne, ne secam se koje - sve instaliraj koje mogu). NEBITNO sto kazu da nije potrebno za Vista/7, ipak je potrebno!
U browseru (najbolje je da koristis IE, koliko sam video, ili Operu, iz Chrome/FFox-a nisam uspeo nista da uradim) podesi da ti sajt bude u Trusted sites. Ako nemas Javu, instaliraj je. Ako nije podesena da sve pusta bez problema, idi u Control Panel, Java CP applet pokreni, i pod Security, ukljuci (ako nije) "Enable Java content in browsers", Security level podesi na LOW.
Vrati na predjasnje Security podesavanje kada zavris, ali tokom rada nece moci na High da bude sigurno. (restartuje browser). Moras da koristis 32-bit browser
Posle toga bi trebalo da mozes da se prijavis bez problema na sajt.
Ako je problem posle ovoga, verovatno je onda jos uhodavanje, tj. problem sajta, a ne citaca. Javi dokle si stigao.