Šta je novo?

Smanjiti velicinu slike?

symbad

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2004
Poena
619
Dakle, imam sliku u rez 1024x768 od 300KB uslikanu sa A75. Kako da smanjim velicinu slike na 60-100KB-a, a da mi rezolucija ostane ista. Pre sam to radio u starom ACDSee-iju, imala je opcija BEST QUALITY or BEST COMPRESION, gde je ova druga naravno zestoko smanjivala velicinu slike, ali sada imam neki novi ACDSee 7.0, pa nema te opcije.Nemam PhotoShop, imam Corel i ACDSEE, mogu li sa njima nesto da uradim? Pitanje je verovatno stupid, ali svima hvala na pomoci. :crash:

Poslednja izmena:
:wall: Pa mozes li negde da pozajmis i instaliras Photoshop ili neki stariji AcdeSee....i nemoj da mi kazes da nemas !!! :mad:

DJ NEXUS je napisao(la):
:wall: Pa mozes li negde da pozajmis i instaliras Photoshop ili neki stariji AcdeSee....i nemoj da mi kazes da nemas !!! :mad:
Ajde zamisli da sam nabavio Photoshop i objasni mi kako??? Stari ACDSee mi ne treba stvarno.

File - Save for web, stavi jpeg-high i to je to, smanjice se slika na 60-tak kb, a ostace ista rezolucija.

U Acdsee ides na file>save as pa izaberes JPG ,a ako je vec u tom formatu opet isto i radi uporedjenja samo promeni ime tj. slika u slika1 i videces da skoro duplo umanjuje a rezoluciju ne menja. Javi mi dali ti je uspelo?

DJ NEXUS je napisao(la):
Odes na topic gde se prica o pregledacima slika, skines sve pomenuto sa neta ukljucujuci i Photoshop (najmanje tri verzije 6.0, 7.0, CS) i instaliras. Nakon toga obavezno instaliras najnoviji PS CS 2 i tek tada si spreman da smanjis sliku. :-devil-:

Otvoris ACDSee 7.0. Stavis sliku preko celog ekrana, ali da se vidi meni. Otvoris File->Save As ili kliknes na ikonicu diskete. Pritisnes dugme "Options". Pojavljuje se dijalog u cijem se vrhu nalazi klizac. Stavi ga, na primer, na 21 i kazi OK. Imas chekbox koji ti omogucava da snimis podesavanja. Vodi racuna da ti ne ostane velika kompresija da kasnije ne sredis neke druge slike! Daj novo ime slici i pritisni Save. I to bi bilo to.

Thanks ljudi, uspeo sam da smanjim sliku preko ACDSee-ija, hvala svima jos jednom.
Pozdrav.

... a u Corelu uvezes sliku, odes na resample bitmap, otvori ti se Photo paint, podesis dimenzije i rezoluciju, sacuvas.
Da pisem i za Photoshop koji nemas?

freehand je napisao(la):
... a u Corelu uvezes sliku, odes na resample bitmap, otvori ti se Photo paint, podesis dimenzije i rezoluciju, sacuvas.
Da pisem i za Photoshop koji nemas?
Zvrcni i za Photoshop, nabavio sam 7.0 verziju.
Thanks.

Jedino mi pada na pamet da je otvoris u photoshopu, i zapamtis kao JPG sa smanjenim kvalitetom/povisenom kompresijom.

Nazad
Vrh Dno