Šta je novo?

Smanjena slika u Biosu, na DVI

nikolastankovic

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2011
Poena
169
Pozdrav, drugari, da li neko zna mozda kako da resim ovaj problem? Kad je monitor prikljucen na DVI, prikazuje smanjenu sliku u biosu, kad prikljucim na Vga sve normalno, prikazuje sliku u biosu na ceo ekran. - Probao sam na drugi komp,monitor sve normalno radi, na oba ulaza (vga-dvi) prikaz slike je na celom ekranu. Znaci da je problem do mog kompa, da li bi resilo problem, da apdejtujem bios? Ili mozda nesto drugo da pokusam? U napred hvala na pomoci!

:wave:

Poslednja izmena:
Koliko je smanjena?

I kod mene je smanjena nekih 10%, tj ima crni okvir oko slike, a sve se vidi, prosto neke grafe/matične(bios) su takve, ne nerviram se oko toga.

Poslednja izmena:
Pa nije mnogo, odprilike isto kao kod tebe 10% ima crni okvir oko slike, nervira me samo tako, probacu da apdejtujem bios, verovatno ce resiti problem :D

Pretpostavljam da je AMD graficka u pitanju i da je UEFI bios u pitanju?

Isti slučaj sam imao sa GTX560Ti i 1155 UEFI pločom, ne vidim povod za nerviranje oko toga.

Podesite monitor dok ste u BIOSU ako vas već toliko nervira, zapamtiće tu rezoluciju a posle kada prorade drajveri počeće da radi u modu nameštenom za normalnu upotrebu. .

Updejtovao sam najnoviji bios na ploci, i nista nisam uradio :d Cisto da znate, ako neko pokusa na taj nacin da resi problem, nista nece uraditi :d
Ipak je do grafike, ubacio sam drugu, i sve sljaka u fulluu :D

Inace GTX560Ti budjava, pravila problem sa smanjenom slikom u biosu :crash:

Poslednja izmena:
pa nije to smanjena slika, nego nije razvucena :D

vga uvek razvuce bios i boot logo, dok digitalni ulazi prikazu kako treba, iako to izgleda premalo za neke ekrane.
uostalom, sta te briga, pa ne blejis valjda u biosu non stop?

Monitori uglavnom imaju da razvuku sliku, problem rešen.

pa nije to smanjena slika, nego nije razvucena :D

vga uvek razvuce bios i boot logo, dok digitalni ulazi prikazu kako treba, iako to izgleda premalo za neke ekrane.
uostalom, sta te briga, pa ne blejis valjda u biosu non stop?

GTX560ti oc budjava, na DVI ne prikazuje bios na celom ekranu. Ubacio sam drugu grafiku, i slika je na celom ekranu, bez ikakvog podesavanja monitora, razvlacenje slike niti bilo sta :d

Ne blejim non stop u biosu, ali kad nesto nije okej i kako treba, mene to strasnooooooooooo nervira, i ide na zivce :D
U svakom slucaju, problem resen, mada sto kazete moglo je i da se razvuce slika, i podesi monotor, mada ne vidim zasto bih to radio,
kad sam ubacio gtx560ti radi probe, (menjaza neka ide na oglase, svakako) Nov je monitor, nisam hteo nista da cackam, jos me boli dusha, za kesh koji sam dao :d

U svakom slucaju hvala svima, na odgovorima :)

Nazad
Vrh Dno