Šta je novo?

Small business printer

rev

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2003
Poena
620
Zamolili su me da preporučim štampač za firmu koja ima 6-7 računara sa potrebom štampanja uglavnom teksta, a pošto ja sa štampačima imam isključivo loša iskustva ne smem a da ne potražim savet.

Printer bi trebao da bude crno-beli laserski sa ethernet portom. Najbitnija stavka je pouzdanost, znači da neko može mirna srca da baci na štampanje stotinak strana i da ne misli hoće li se papiri zaglaviti ili će nastati neki drugi glup problem. Valjalo bi da ima solidan kapacitet papira, pristojnu brzinu štampanja, da je generalno lak za održavanje i da nema problema sa nabavkom novih ili refilom kertridža. Pristojna ekonomičnost i kvalitet otiska se podrazumevaju. Takođe valjalo bi da nije preskup ali prvenstveno je bitno da ispuni sve prethodne uslove, tako da je cena sekundarna.

Hvala unapred

Poslednja izmena:
Još jedna stvar koju sam zaboravio, a to je da je vrlo bitno da ima duplex štampanje, znači da nema potrebe da se papiri prevrću i ponovo vraćaju u paper tray.

Takođe može biti i WiFi i u tom slučaju ne mora da ima i ethernet mada ne bi bilo na odmet.

Poslednja izmena:
nesho hp je ipak najsigurnije resenje. Nasi ljudi imaju poverenja u njega, najvise se prodaje pa kad dodje do kvarova bice delova i moguca brza popravka. Ako uzmu lexmark ima da propishaju firnajz kad treba neki deo da se zameni.

Slažem se, ali na njima je da odluče šta im se više isplati.
Lično koristim EPSON ML2000D. Kod kupovine je prevagnula cena uz mogućnosti koje niudi i mogućnost laganog i jeftinog refill-a. Složićeš se da je za EPSON reciklaža vrlo jednostavna, pod uslovom da je toner dobavljiv (i čip). Uz to je i cena otiska po strani jedna od najpovoljnijih.
A ako se pokvari, nije velika šteta prežaliti 125€, koliko je plaćen.

Hvala puno na savetima, P2055dn mi se čini kao vrlo dobro rešenje, a koliko ja vidim ima ga od 305e pa naviše. Još da se raspitam oko garancije i dopunjavanja/kupovine kertridža ali najverovatnije će to biti to.
Probacu još malo i taj Epson da istražim ali na itsvetu ne mogu da nađem DN verziju odnosno sa ethernetom.

Ako još neko ima neki dobar predlog neka kaže, ima još par dana fore da se definitivno odluči.

Još jedan glas za 2055DN - u firmi imamo 5 komada koristimo ih po spratovima/sektorima i štampaju veoma brzo i kvalitetno a i reciklaža/toneri su u rangu prihvatljivog (a kao što reče i to3a kod nas sa podrškom za HP nikad nije bilo problema), obrati pažnju baš na N u imenu jer ima i dosta njih koji nisu mrežni i značajnije su jeftiniji ...

što se tiče wifi štampača, imamo jedan hp u kancelariji (ako se ne varam 1102w) i koristi se samo preko wifija ... generalno nije loš, brzo štampa, dobar otisak, ali ako npr nestane papira u toku štampe kao da ne ume da nastavi dalje, ćušnem mu papir ali on se ponaša kao da je završio, mora ponovo da se daje komanda za štampu (ovo se dešava sa svih kompova - winxp, win7 32bit i win7 64bit) tako da ima neke bubice ...

ovih 5 komada 2055dn imamo jedno godinu dana i za to vreme kroz svaki od njih prošlo je mnooooogo tonera i nijednom ni da štucnu (ispravka .. jednom je nastao mali kuršlus zbog IP konflikta jednog štampača sa jednim kompom)

Vrh Dno