Šta je novo?

Sm 957 Mb

ja ga imam u silver/black izvedbi i ima BNC prikljuchke...
Ja sam prezadovoljan sa slikom...TCO03

Samo da ti kazem on ima unutrashu zakrivljenost...ali to i neprimechujesh toliko....za te pare dobar. Malo su coshkovi zatupasti kad gledash iz centra a kad se poravnash sa okom vidish da je i on prav..al gde cesh to da izvuchesh...ja probao svashta i posle odusto i razvuko malo vishe sliku i to je to. Ih pa mi bi hteli sve u 200€

Kad vidish da LG ima neku sivu zavesu prodje te vilja da ga kupish a tek ona plastika...k'o igrachka a uz to i skuplji. Ja bih rek'o sl*t maska.

Ortak uzeo 959NF i jedva skinuo "fleke" ..gde li mu se namagnetisala reshtka ne znam...inache i on ima super sliku i jeftiniji je od LG-a. a nekih 40-50€ skuplji od MB-a. Ako se bavish videom ciljaj NF a ako radish svashta moze da te skrpi i mb.

Ajd neka josh neko kaze neshto o ovome...mozda greshim

Kupovina monitora je prava kocka danas .

Kupio sam 757NF koji se zapalio, pa sam posle nejga uzeo LG F900P koji ima fenomenalnu sliku ali ponekad uzasno pisiti dok je ugasen , kao da u njemu ima neki zunzar . Plastika je katastrofalno losa i tanka .

Sestri sam uzeo 753DFX Silver/Black pre 2.5 meseca koji radi kao zmaj bukvalno po ceo dan je ukljucen. Ima odlicnu sliku , geometrija je fenomenalna takodje kao i svetlo i kontrast. Disanje je jedva vidljivo mozda 1mm najvise uvuce sliku, monitor je MADE IN CHINA .

Nema pravila kakav ce monitor da ti se padne , mozda neki odlican a mozda i neka kanta. Nema pravila ... :wall:

Trebao bi da vidis sliku pre nego sto kupis monitor, bez toga nikako!
Naravno, ako imas mogucnosti, ali bolje je dati i 10-15€ vise pa da vidis sta kupujes.
Ja sam pazario tek posle nekoliko isprobanih!

p.s. I na njemu su plastika i zavrsna obrada mnogo losi u odnosu na npr. Samsung 700p plus koji imam na drugoj masini.

Za te pare, kupis 2 959NF...

||NeX|| je napisao(la):
Hmm, ne znam stvarno ni ja. Prvo sam hteo SM 172T (tft), a evo sad kontam da uzmem 957NF. Razlika 250€! 😀

Nikako 957MB, ali nikako. 90% imaju nepopravljivu geometriju i mnogo 'zivahnu' sliku.

Uzmi 957DF ili 959NF, sasvim su OK (ako ne i odlicni).

Zavisi, ali stvarno, kakav ti primerak uleti!
Ja sam extra zadovoljan mojim!
Jedina mana koju sam mu nasao je malo moire-a.

Delija je napisao(la):
Zavisi, ali stvarno, kakav ti primerak uleti!
Ja sam extra zadovoljan mojim!
Jedina mana koju sam mu nasao je malo moire-a.

Ako si naleteo na monitor sa ravnom donjom ivicom slike onda si ti prvi a mozda i jedini :d

He! Prvi koji sam video je imao strasan pincushion, ali na gornjoj ivici. Ovaj moj ima skroz prave ivice. Doduse, za bocne, treba vrlo malo podesavanja.

Ne znam sta tacno podrazumevas pod ravnom donjom ivicom, posto nikako ne moze da bude paralelna sa plastikom, jer plastika prati staklo koje je 100% ravno, a ekran ispod stakla je vrlo malo, ali primetno ispupcen, tj. nije paralelan sa prednjim staklom. Ipak to nije trinitron. Ali za te pare...

p.s. MagicBright je jako fina opcija, jedino malo ide na zivce sto uvek kada se monitor skroz iskljuci (na prekidac) vraca podesavanje na prvo: Text, a ja uglavnom koristim drugo: Internet (taj kontrast mi odgovara) pa moram uvek da prebacim.

Nemoj kupovati LG , moj je poceo da zuji kao nenormalan !

Vraticu ga i zameniti za SAMSUNG 957DF ili mozda 957MB ako bude radio kako treba . :wall:

||NeX|| je napisao(la):
Hmm, ne znam stvarno ni ja. Prvo sam hteo SM 172T (tft), a evo sad kontam da uzmem 957NF. Razlika 250€! 😀
Uzmi 959NF, ako ti nije problem prostor na radnom stolu. Probaj da izaberes primerak kod dilera.

ivica je napisao(la):
ja ga imam u silver/black izvedbi i ima BNC prikljuchke...
Ja sam prezadovoljan sa slikom...TCO03

Samo da ti kazem on ima unutrashu zakrivljenost...ali to i neprimechujesh toliko....za te pare dobar. Malo su coshkovi zatupasti kad gledash iz centra a kad se poravnash sa okom vidish da je i on prav..al gde cesh to da izvuchesh...ja probao svashta i posle odusto i razvuko malo vishe sliku i to je to. Ih pa mi bi hteli sve u 200€

Kad vidish da LG ima neku sivu zavesu prodje te vilja da ga kupish a tek ona plastika...k'o igrachka a uz to i skuplji. Ja bih rek'o sl*t maska.

Ortak uzeo 959NF i jedva skinuo "fleke" ..gde li mu se namagnetisala reshtka ne znam...inache i on ima super sliku i jeftiniji je od LG-a. a nekih 40-50€ skuplji od MB-a. Ako se bavish videom ciljaj NF a ako radish svashta moze da te skrpi i mb.

Ajd neka josh neko kaze neshto o ovome...mozda greshim
Koliko znam 959NF je tu negde po ceni kao i LG900P, samo sto je bolji
:d
Iskreno receno, ne isplati se kupovati "kvazi FLAT" 957MB pored 959NF-a koji i nije toliko mnogo skuplji. Moja preporuka je 957P koji je jeftin, ali nije "shatro FLAT" ili pravi FLAT - 959NF.

Jedina stvarno ravna cev je LG FLATRON stvarno ravna bez glupih zica koje drze NF da ne ispadne . :wall:

Nazad
Vrh Dno