Šta je novo?

Slusalice sa mikrofonom za ~5000 din

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
Planiram ovih dana da uzmem Asus Xonar DG da zamenim ovu moju ubogu integrusu i ostaje mi nekih 5000 din sa slusalice sa mic-om, koristile bi se za general PC use znaci malo igranja (za to mi treba mic), malo filmovi, malo mjuza.

Gledam za te pare ima Spedlink Medusa NX Stereo verzija, a video sam i u proslom Svetu komp pominju neke Fatal1ty Creative za ~40tak evra. Samo gde kod nas ima te Creative da se uzmu ? Ili mozda neki treci model ?

Ako ti ne smeta što ćeš imati dva kabla prilikom igranja (od slušalica i mikrofona), razmisli o kupovini slušalica Samson SR 850 ili Presonus HD7, i clip mikrofona uz to, koji prikačiš stipaljkom za odeću dok igraš.

Za mikrofon bih preporučio Zalman Zm-Mic1, koga koristi puno igrača i pokazao se kao dobar tokom upotrebe, problem je što ga nema na tržištu u Srbiji (bar meni nije poznato), jedino slično (clip mikrofon) što sam našao na itsvetu su VIVANCO Loki i SPEED-LINK Spes Clip-On SL.

Ne znam koliko su dobri ovi mikrofoni od Vivanco i Speed Link, verovatno su dovoljni za TS i Skype.

Prednost ove "budževine" (slušalice + mikrofon) je što zvučno ostavlja daleko iza sebe bilo koji headset slične cene, dakle dobijaš odličan zvuk za filmove, muziku i igre za relativno malo novca.
Slušalice Samson SR850 (ili Presonus HD7) su se pokazale odlično u igrama, pošto imaju malo svetliju karakteristiku, i samim tim omogućavaju dobro lociranje protivnika, recimo u pucačinama (koraci protivnika, vozila i slično).
Zvučno su daleko iznad Spedlink Medusa NX ili Creative Fatal1ty.

Kod nas ćeš trenutno verovatno najpre naći Presonus HD7, bilo ih je ovih dana ovde, cena je oko 3800 dinara.
Ima ih i u ovoj prodavnici na listi, samo ih nisu imali na stanju, navodno su ih naručili, ali ne znam da li su ih dobili.
Samson SR850 vode ovde na listi, ali ih nisu imali mesecima na stanju, pitanje je da li će ih uopšte imati.

svidjaju mi se te Presonus HD7... da li si ih mozda imao pa da mozes da mi kazes koliko su udobne za duze nosenje (po 4-5 sati)... a vec imam odvojen mic tako da bi mi one bas dobro dosle...

Nemam Presonus HD7, imam Superlux 668B, koje imaju skoro iste jastučiće (Superlux pravi Presonus). Veoma su udobne, može se desiti da će u početku za nijansu malo više stezati, ali se to brzo reši samo po sebi nošenjem slušalica, ili ih jednostavno razapneš dan-dva preko paketa knjiga, tako da pritisak popusti.

Jastučići su od veštačke kože i može doći do blagog znojenja ušiju nakon par sati nošenja pri velikim vrućinama, ali nije mnogo izraženo.

Detaljniji odgovor o udobnosti ti mogu dati korisnici koji su kupili Presonus HD7, možda da postaviš pitanje u ovoj temi, korisnik Canis Lupus ih ima:

Slušalice Superlux HD-668B

Poslednja izmena:
Vrh Dno