Šta je novo?

Slusalice do 6000din

nemanjahtc

Cenjen
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
170
trebaju mi slusalice za elektricni klavir, (gde mi i nije bitan kvalitet, jer se koristi samo boja klavira) ali da mi ujedno sluze i za muziku na ipadu, laptopu...

moja dilema je izmedju ovih, a vi preporucite ako ima nesto bolje do te cene:

1.Sennheiser HD 205
2.Sony MDR-XB400
3.Superlux HD681
4.Superlux HD-668 B
5.Presonus HD7A
6.Sennheiser PX-100 II
7.Akg K420
8.Pioneer SE-M390

citajuci nesto o slusalicama shvatio sam da je bitna osetljivost (preko 100db) i sto manje oma (16,24,32)?
Jel to znaci da ce npr slusalice sa 100db i 24oma raditi bolje nego slusalice sa 98db i 32oma? jel omaza zahteva jace uredjaje za reprodukciju zvuka?
onda bi znacilo da slusalice sa preko 50oma zahtevaju izuzteno jak izvor zvuka?

Pa ne verujem da je neko probao sve da moze da ti da iskrenu preporuku.
Ja mogu da ti preporucim hd205,njih sam prvenstveno uzeo za klavijature i stvarno sam zadovoljan. Za ostale stvarno ne znam sta da ti kazem,uzmi one koje su ti najlepse posto ces ih iznositi napolje. A neverujem da je generalno neka velika razlika u sluskama u tom cenovnom rangu. Ako neko zna bolje neka me ispravi

Sve slusalice sa liste su dobre. Ali da li su dobre tvojim usima to niko ne zna + si naveo neke specificne zahteve (el. klavir ali ti nije bitan kvalitet?) a da koristis i na laptopu, ipad-u..

Ja bih prosirio budzet (za kupovinu over ear + in ear slusalica) i kupio 668b/HD7 za el. klavir i laptop (s'tim sto ove slusalice sigurno profitiraju od eksterne zvucne, na integrusi HD7 ne zvuce ni priblizno ubedljivo a verovatno slicno vazi i za 668b jer su male razlike izmedju njih).

A za ipad/smartfon (pa i laptop, zasto da ne) bih uzeo ovako nesto:
http://www.player.rs/hifi-slusalice/beyerdynamic-dtx-72-ie/pro/6799
http://www.rolandplanet.rs/index.php?q=kat1&r=4220&arti=9230
Ili ove od 30e http://www.rolandplanet.rs/index.php?q=kat1&r=4220&arti=9220

A zasto? Pa jer hocu da izvucem maksimum za obe opcije uz ogranicen budzet. Npr 668b bi solidno zvucale uz klavir pa i laptop (vremenom bih skupio do 100e za eksternu zvucnu uz koji bi ove slusalice primetno bolje zvucale) a neke od onih in ear bi super saradjivale sa ipad-om a uostalom mogao bi i da kombinujes jer in ear imaju odlicnu izolaciju i jaci bas od 668b koje opet imaju neke svoje prednosti (otvorenost, veliki drajveri, detalji itd) ali im je zvucna izolacija slaba (u prevozu ce ti smetati buka ako ne pojacas na 60%+) a u isto vreme sire zvuk u okruzenje kao manji zvucnici kada su dosta pojacane. Jednostavno to su slusalice za kucnu upotrebu uz dac/pojacalo, ako hoces da cujes zvuk koji je blizu maksimumu istih.

Kada sam pre 3-4 godine kupovao sluske nasao sam M390 kao best-buy resenje i slusalice koje su bolje od Sennh. HD205 (tako napisase neki koji su imali oba modela). Kupio sam M390 i ono sto znam je da zvuce bolje od vecine slusalica do 40e pa i 50e (ne racunajuci superlux i slicne) a konkretno primetno bolje zvuce od Senn. HD201 koje kostaju tu negde oko 30-35e a i od nekih sony/philips.. slicne cene.

Ali za ovo sto si naveo ne mogu da preporucim M390 (posebno ne za klavir i posebno ne pored 668b/hd7) jer te slusalice iako zvuce odlicno nemaju sta da traze pored poluotvorenih, njihov zvuk je prilagodjen elektronskoj muzici i uopste zanrovima gde je bitan bass, peglaju vecinu nesavrsenosti audio formata, jednostavno su napravljene kao sluske za komercijalnu, bassy muziku mada zvuce dobro i u ostalim zanrovima ali ne kao SL.
Slicno vazi i za te Sony a obicne 681 SL zvuce malo losije od 668b/HD7.

Znaci, 30-45e bih odvojio za neke od onih in ear i za ipad pa i laptop a oko 40e za 668b (nema ih kod nas trenutno). To je od 15-30e vise od planiranog budzeta ali bi se lepo obezbedio sto se zvuka tice s'tim sto i dalje predlazem kupovinu ekst. zvucne za laptop (opet - ako hoces da izvlacis maksimum iz slusalica).

Recimo da odaberes opciju 30e (AT in ear)+40(over ear)e, to je samo malo vise para od planiranog budzeta a 1 udarcem si likvidir'o 2 muve :)

Ovo pisem jer sam prosao kroz slicnu ''skolu'' i jos uvek prolazim (samo u nekom malo visem razredu), naravno to je moj subjektivan utisak i nisam zadovoljan zvukom bilo kojih over ear slusalica sa velikim drajverima bez dodatne karte i pojacala i mislim da su za telefone, ipad (i slicne prenosive uredjaje) kvalitetne in ear bolje resenje, posebno u prenosivoj varijanti, za slusanje u pokretu ili jednostavno kuci kad oces da se izolujes.

Ako ti je svejedno i nije ti bitan kvalitet? kako si napisao koje god od tih sa liste da kupis bices zadovoljan jer sve nabrojane slusalice vaze za dobru kupovinu. Ali im se karakteristike zvuka, konstrukcija, izolacija, namena.. razlikuju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno