Šta je novo?

slusalice ALTEC LANSING AHP-10

djuk

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
630
Slusalice ALTEC LANSING AHP-10 (60 - 20 000 Hz, 30 Ohms, Gold Plated, LEP)

Da li neko ima ove slusalice, buni me podatak 60 - 20 000 Hz, kako zvuce basovi? Slusalice kostaju kod distributera 955 Din, a u gradu 1290 Din.
MAXELL slusalice koje idu od 14 - 22 000 Hz kostaju u Platou upola manje. Ima tamo i drugih modela takodje jeftinijih od AHP-10 koje imaju bolje karakteristike. Za ALTEC LANSING sam cuo samo reci hvale a i ove slusalice su po nasim casopisima opisivane u superlativima, ali da li je bas tako. Slusalice mi trebaju podjednako i za muziku i za PC, sta je bolje uzeti?

Treba da ih uzmem danas - sutra, vec su mi donesene, nego me mrzi da idem do grada :)

cena je oko 15 eura... a cuo sam ih u redakciji, i mislim da su za svoju velicinu i cenu najbolje... + imaju malu omazu, pa ce raditi dobro i sa diskmenom...

Ja ih imam oko mese dana...

Naravno, zavisi sta ocekujes, ali za te pare su sasvim OK. Basova ima dovoljno, malo su meksi, visoki lepo treste, a za svaku pohvalu je cak 270 cm (!) kabla kao i potenciometar nadohvat ruke. Na glavi prilicno dobro stoje i ne zamaraju mnogo. Ukoliko ne mislis da se profesionalno bavis zvukom, sve kucne potrebe ce ti potpuno udovoljiti. Postoji i verzija (ne mogu da se setim kako se zove, ali ih imaju u Platou i nesto su skulje) istih slusalica sa ugradjenim mikrofonom, pa ako ti je i to bitno vidi i njih.

Pozdrav, Cale

Cale je napisao(la):
Naravno, zavisi sta ocekujes, ali za te pare su sasvim OK. Basova ima dovoljno, malo su meksi, visoki lepo treste, a za svaku pohvalu je cak 270 cm (!) kabla
Pozdrav, Cale

Nadao sam se da ce da se javi neko ko je cuo one Maxell od 600Din a koje imaju specifikaciju 20-20000Hz. Ipak je razlika u ceni velika, a i sumnjiv mi je podatak o donjoj granici AHP10 > 60Hz

Bilo je ovde pre koji mesec price o nekim slusalicama sto izgledaju kao pilotske iz drugog svetskog rata, ali zvuce fantasticno. Mislim da je cena bila oko 80€ (ili mozda DM?) ali nisu mogle da se nadju kod nas. Zna li neko nesto vise o njima?

BTW, Max, proveri mail... :D

Geek_master je napisao(la):
Bilo je ovde pre koji mesec price o nekim slusalicama sto izgledaju kao pilotske iz drugog svetskog rata, ali zvuce fantasticno. Mislim da je cena bila oko 80€ (ili mozda DM?) ali nisu mogle da se nadju kod nas. Zna li neko nesto vise o njima?

BTW, Max, proveri mail... :D

U pitanju su Grado SR-60....
Stvarno izgledaju retro, ali ljudi koji ih imaju kazu da su nikad bolje...
Najjeftinije su na netu - negde oko 69$ , kod nas cini mi se nemogu da se nadju, a cini mi se da ima u Hrvatskoj (Zagreb) neka radnja koja ih prodaje, ali neznam cenu..:(
Sto se tice specifikacija pronacicete ih na njihovom sajtu :
www.gradolabs.com
Ja i dalje skupljam lovu za njih... smrc...
POZ:)

Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
kod nas cini mi se nemogu da se nadju,

E to je ono... ja bi se za kintu snasao, kada je kvalitet u pitanju...

Vrh Dno