Šta je novo?

Slucajno uradio update biosa

Ljubisacs

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2010
Poena
154
Slucajno sam uradio update biosa na laptopu Toshiba l500-1eh. Nzm sta da radim. cujem da radi ali u opste nema slike. Imam garanciju ali mislim da ce naplatiti ako kazem sta sam uradio. Jel postoji neko resenje da ga ne nosim na servis??

Slucajno sam uradio update biosa na laptopu Toshiba l500-1eh. Nzm sta da radim. cujem da radi ali u opste nema slike. Imam garanciju ali mislim da ce naplatiti ako kazem sta sam uradio. Jel postoji neko resenje da ga ne nosim na servis??

Poslednja izmena od urednika:
Jedino da sačekaš da ti neko napravi backuo sopstvenog biosa (te starije generacije) pa da ga sam opet flešuješ. Ne verujem da to košta puno u nekom servisu ako nisi siguran u sebe. Raspitaj se.

P.S. Jesi li proverio na sajtu proizvođača da li ima da se skine starija verzija BIOS-a?

Poslednja izmena:
Mene interesuje kako se to slucajno update-uje bios :d

Pa nisam, pogledacu. Skinuo sam kao tu noviju verziju na Toshibinom sajtu http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_bios.jsp jel kao ako izvrsim update biosa wireless ce mi proraditi jel nesto nece. Ali ako ga odnesem u servis to ce gledati kao softverski problem i nece mi uvaziti garanciju ili da im kazem nesto drugo? I ne kapiram kada nadjem tu stariju verziju i stavim je na flash ne razumem opet kako da pokrenem kada meni laptop se ukljuci u cuje se ali ekran se crn? :/

Pa hteo da namestim wireless i procitao sam ako se udaetuje bios da ce biti se ok ali nesto nsam lepo uradio i eto. Problem

Predaj na garanciju. Nemoj reci da si ista radio, i ako te pitaju, prosto porici.
Jednostavno reci, racunar nece da se upali i moraju da ti uvaze.

Odnesi u servis i kaži "lepo je radio i odjednom neće, a ja ništa nisam dirao"

Prvo pokušaj da prikaćiš spoljni monitor, možda dobiješ pristup operativnom sistemu (makar biosu) i da flešuješ ispravan bios. Probaj i preko "desktop sharing" -a. Sve ovo samo pod uslovom da ti radi operativni sistem.

Kako preko flesa ako nemas sliku?Covek ti lepo kaze da prikacis monitor mozda dobijes sliku na njemu.Onda nadji bios od tvog laptopa i flesuj ga ponovo.Doduse moj ti je savet da nadjes nekog ko se u sve to razume jer cim si ti flesovao pogresan bios znaci da nemas blage veze o racunarima.I da,kakve veze ima bios sa wirelessom?

Poslednja izmena:
pa tako je napisao jedan lik na sajtu toshibe sto je imao isti problem kao ja sa wairlesom

Slucajno flashovanje...

Excellent

inače, postoje tasteri za uključivanje wirelles kartice (koje ljudi ne koriste, pa ne može da nađe mreže), hoće i da crkne wirelles kartica pa da ne radi wirelles mreža...
update biosa rešava sve to...

možeš da se praviš lud, a možeš i da kažeš šta si uradio,
da se praviš lud možda ćeš dobiti i nov laptop, da čekaš i do 45 dana da se sve sredi a da ne platiš ništa,
a ako kažeš možda ti naplate 20-tak eura (ako nisu jako bezobrazni) i dobiješ ga za par dana...
ili ako budu baš detalji da nađu tragove na hardu - bios itd.. pa da te oderu ko mačku zbog gubitka vremena usled laganja (zavisi koliko znaju i koliko vremena imaju)...

Poslednja izmena:
kolegi su zamenili maticnu plocu, nije ih uopste zanimalo zasto ne radi racunar, nisu cak ni gledali sta je.
servis se lepo naplati od uvoznika/proizvodjaca i sta njih briga sto je neko sredio plocu flashovanjem ili cime...
uostalom, ako je to zvanican bios, zasto ne bi smeo da ga flasuje?!?

Nazad
Vrh Dno