Šta je novo?

Slušalice za digitalni klavir

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Digitalni klavir Yamaha YDP 140 ima pojačalo od "svega" 6W i izlaze za slušalice. Kupio sam slušalice Sony MDR 301 LP(cena 960 din.) i primetio da je zvuk nedovoljno jak i na maksimumu pojačanja. Trebaju mi slušalice sa rajfom a da zvuk, sa takvim pojačanjem, bude dovoljno jak i da se koliko-toliko realno čuju tonovi klavira, bar kao kad stavim Sony-Ericsson bubice (dobijene uz 350i mobilni telefon). Izgleda da mi trebaju neodymijumske slušalice (Sonijeve su feritne), a verovatno i impedansa igra ulogu (kod Sonija su 24 oma)... Povoljnija varijanta mi je Philips SHP 1900 (700 din.) i skuplja Altec Lansing AHP 512 (oko 1600 din.). Da li ima nešto treće a da odgovara mojim zahtevima i cenovnom opsegu.
Bojim se da su Sennheiser HD 201 (2000 din.) takodje slabijeg zvuka (bez dodatnog pojačanja).

Probao sam Altec Lansing 502 slušalice sa mikrofonom. Zvuk je jači nego kod Sony MDR 301 LP, ali manje realan (u pitanju je zvuk digitalnog klavira). I kod slušanja muzike Sony ima čistiji zvuk, mozda je to zato sto su Lansingove slušalice korišćene par godina (ne znam da li se slušalice troše)...

Da li je neko probao Coby CV 790 slušalice (50mm neodymium drivers), ili pak jeftiniji model CV 320 (ne znam da li je ferit ili neodymium), tj. da li bi mogle da posluže u mom slučaju?

Poslednja izmena:
Altec Lansing AHP 512
ako mozes da ih nadjes,ne znam o cemu jos razmisljas?

Kupio sam Coby CV-320 slušalice i sasvim odgovaraju svrsi... Međutim, pročitah nekakvo upozorenje, Prop. 65 WARNING:
"Handling the coated electrical wire of this product exposes you to lead, a chemical known to the State of California to cause cancer, birth defects and other reproductive harm. Wash hands after use".
Pretpostavljam da se tako nešto nalazi i na drugim električnim spravama, ali to još nisam video, ili nisam obraćao pažnju... Ima li ko komentar, odnosno, objašnjenje za gornje upozorenje?

Vrh Dno