DaniloJ
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 09.03.2024
- Poena
- 15
Pozdrav, želeo bih da kupim prve "ozbiljnije" slušalice jer mi se trenutne raspadaju. Glavni kriterijum je kvalitet izrade i mogućnost lake popravke kod kuće. Zvuk, udobnost i težina dolaze tek na drugom mestu.
Budžet mi je 170€ odnosno 20.000din. Slušalice ne moraju da imaju mikrofon, ne moraju da budu bežične i moraju da budu dovoljno lake za pokretanje na kompjuteru bez amplifiera. (Znači impedansa ispod 100-120 oma) Koristio bi ih za kompjuterom za slušanje muzike, gledanje filmova i igrice.
Ono što sam našao do sada je sledeće:
Nemam budžet za Sennheiser 600 seriju tako da oni otpadaju iako je završna izrada bolja.
Dakle, potrebno mi je nešto što će izdržati 5-10+ godina svakodnevne upotrebe. Svake gaming slušalice do sada (JBL Quantum 100, Logitech G935) su mi pukle za 2-3 godine baš kod sastava rajfa sa slušalicom tj. obično gde su svi oni delovi za rotiranje same školjke.
P.S. Nisam razmatrao IEM-ove iz 3 glavna razloga:
1. Upitna udobnost - Ne znam da li bih se navikao na duže sesije sa njima u ušima.
2. Nedostatak basa i "okruženja" - Mali drajveri fizički ne mogu da stvore slično okruženje kao zatvorene/otvorene slušalice.
3. Redovno čišćenje - Ne čistim slušalice redovno, a imajući u vidu da se uši svakodnevno napune voskom to bi predstavljao problem za bubice.
Naravno, ukoliko je moguće otkloniti ove nedostatke ili ja nisam u pravu, svamako preporučite i IEM modele, nisam imao vremena da se pozabavim njima tako da mi sve x Crinacle deluje okej.
Budžet mi je 170€ odnosno 20.000din. Slušalice ne moraju da imaju mikrofon, ne moraju da budu bežične i moraju da budu dovoljno lake za pokretanje na kompjuteru bez amplifiera. (Znači impedansa ispod 100-120 oma) Koristio bi ih za kompjuterom za slušanje muzike, gledanje filmova i igrice.
Ono što sam našao do sada je sledeće:
- Koss KSC75 - 20€, bass verovatno plitak jer su mali drajveri i ne postoji izolacija, jeftina izrada, lagane, potencijalno neudobne za duže sesije. (Dobre jedino kao neka "prelazna varijanta" koja ne bi izdržala duže od godinu dana dnevne upotrebe)
- Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm - 130€, deluju solidno za cenu, ljudi se žale na kvalitet zvuka i kablić ne može da se skine (postoji i novija X verzija koja ima to ali je više od 50€ skuplja što mislim da nije isplativo).
- Audio Technica M50x ili R50x - 170€, jeftinija izrada od Beyerdynamica, glavna mana im je cena.
- Beyerdynamic DT 990 Pro - 160€, u principu open back DT 770 ali se dosta ljudi žali da je zvuk katastrofa.
- Sennheiser 560s - 160€, navodno najbolje što se zvuka tiče, mana im je kvalitet izrade i dizajn
- FiiO FT1 - 170€, najbolji zvuk od svih na ovoj listi ali su previše nove na tržištu i još uvek se ne zna koliko su kvalitetne (ljudi koji su kupili kažu da je kvalitet katastrofa iako su izrađene od drvenih i metalnih delova).
Nemam budžet za Sennheiser 600 seriju tako da oni otpadaju iako je završna izrada bolja.
Dakle, potrebno mi je nešto što će izdržati 5-10+ godina svakodnevne upotrebe. Svake gaming slušalice do sada (JBL Quantum 100, Logitech G935) su mi pukle za 2-3 godine baš kod sastava rajfa sa slušalicom tj. obično gde su svi oni delovi za rotiranje same školjke.
P.S. Nisam razmatrao IEM-ove iz 3 glavna razloga:
1. Upitna udobnost - Ne znam da li bih se navikao na duže sesije sa njima u ušima.
2. Nedostatak basa i "okruženja" - Mali drajveri fizički ne mogu da stvore slično okruženje kao zatvorene/otvorene slušalice.
3. Redovno čišćenje - Ne čistim slušalice redovno, a imajući u vidu da se uši svakodnevno napune voskom to bi predstavljao problem za bubice.
Naravno, ukoliko je moguće otkloniti ove nedostatke ili ja nisam u pravu, svamako preporučite i IEM modele, nisam imao vremena da se pozabavim njima tako da mi sve x Crinacle deluje okej.