Šta je novo?

Slučaj Prointer, Alti, WinWin: Država dodeljuje poslove monopolistima?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Objavljeno: 3.03.2017 06:27
Komisija za zaštitu konkurencije od kraja decembra 2016. vodi postupak uspitivanja da li je kompanija Prointer preuzimanjem 100 vlasništva firme Alti i prodajnog lanca Win Win uspostavila nedozvoljeni monopolski položaj na domaćem IT tržištu. U međuvremenu, od tada do danas Prointer je sa državnim organima i javnim preduzećima sklopio ugovore za dvadeset novih nabavki, ukupne vrednosti blizu 2 miliona evra.

https://insajder.net/sr/sajt/tema/3...in-Država-dodeljuje-poslove-monopolistima.htm

Haha, nista neocekivano - veliki vodja pokusava da se nakrade i opskrbi koliko moze dok je jos na vlasti...

Gde mi zivimo, sve ti yebem...

Moto Z + TapaTalk

Haha, nista neocekivano - veliki vodja pokusava da se nakrade i opskrbi koliko moze dok je jos na vlasti...

Gde mi zivimo, sve ti yebem...

Moto Z + TapaTalk
Dok je još na vlasti? Ti kao da će on uskoro da sleti? Biće on još dugo na vlasti, džaba nama izbori pored lude glave.

Nije vezano za ovu vest ali jeste za Wi*Wi* i Al*i,ortak radi u maloj radnji računara i baš juče gledamo nabavne cene novih Ryzen procesora i njemu je nabavna cena plus samo pdv ista kao prodajna u Em*i i Wi*Wi* radnji. Isto to vazi i za veliki deo ostale robe. Gledali neke grafičke isto,razmišljao sam da menjam. I ortak je pogledao kod svih dobavljača sa kojima radi i svuda je bilo da kad stavi samo pdv ima istu cenu kao njihovu prodajnu ili čak i višu. Kako je to moguće.

Nije vezano za ovu vest ali jeste za Wi*Wi* i Al*i,ortak radi u maloj radnji računara i baš juče gledamo nabavne cene novih Ryzen procesora i njemu je nabavna cena plus samo pdv ista kao prodajna u Em*i i Wi*Wi* radnji. Isto to vazi i za veliki deo ostale robe. Gledali neke grafičke isto,razmišljao sam da menjam. I ortak je pogledao kod svih dobavljača sa kojima radi i svuda je bilo da kad stavi samo pdv ima istu cenu kao njihovu prodajnu ili čak i višu. Kako je to moguće.
Nema mesta odavno za male računarske radnje, odnosno vrlo teško je biti konkurentan kako u prodaji tako i u servisu.

Zadnjih četri godina je već tako.
Cene koje nude drugim prodavcima je viša nego kod njih u malopridaji.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Alo bre ljudi intervjui za zaposlene u IT u nekim državnim organima su se održavali u prostorijama privatnih it firmi, niste vi ni svesni šta se radi...ovo je vrh ledenog brega. Možete da glasate da se malo promešaju karte i to je to, nemamo mi sistem koji može da se izbori sa sistemskom korupcijom...

Kada sam video naslov teme, pomislio sam da je neko bumpovao temu od pre 3+ godine.

Šta je novo u ovoj vesti, na ovom polju?

Bavljenje politikom, prijava korupcije tamo gde treba, i sviranje po forumima i fejsbucima su različite stvari.

Tema ce preci u politicku raspravu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno