Šta je novo?

Slow motion video player

• Začetnik teme Začetnik teme Munja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Munja

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2003
Poena
620
Pozdrav,

Može preporuka za neki dobar video player koji reprodukuje u slow motion modu,znači bukvalno frame po frame,ili da se povećava na željenu brzinu reprodukcije? Probao sam svašta od mv2,bs,virtual dub,ali nisam uspeo da nađem ovo što mi treba.

Smplayer je otprilike ono što sam tražio.Još samo da ima mogućnost frame po frame ali unazad ili uopšte slow motion unazad bio bi vrh.I ovako nije loš. Ostali programi sa liste nisu mi se svideli.
Zahvaljujem se na priloženim linkovima.

Pa step by odnosno next frame , speedup, slowdown to ti svaki normalan videop player ima.

Kao na primer? A frame by frame unazad nisam nigde video.

Codeci su optimizovani da pustaju samo unapred, jer sledeci frejmovi zavise od prethodnih. Ukoliko zelis frame unazad, onda decoder mora da dekoduje sve od key-frame-a do zeljenog frejma.
U tvom slucaju bi trebao player koji keshira nekoliko stotina frejmova da bi mogao opusteno da pustas unazad. Nisam cuo za takav player.
Ukoliko imas kontrolu nad izradom video klipova koje bi hteo da pustas usporeno unazad, onda izaberi codec i kontejner koji su pogodni za takve stvari.. npr DV AVI ili QuickTime ili mvk + h264 sa veoma cestim i-frames.

Sve je tacno sto si reko ali nemora player ista da kesira , live ce decodirati potrebne prethodne frejmove i pustiti tacan frejm koji pozelis. Tako da moze i unazad frame moze i unapred frame moze i neki frejm koji ti padne na pamet da ukucas i da ga pusti 😉. Isto ko kad radis seek i lupis neku poziciju u filmu ... Osim ako nije namestneo ( seek only key frame) lepo ce decodovati prethodno potrebne frejmove i pustiti tacno odabran bez obzira dal je i b ili p
MPCHC taj jedino koristim al neverujem da drugi nemaju

Poslednja izmena:
@Yooyo Možda si druže u pravu što se tiče ovih kodeka i dekodera, ali evo baš sam probao Media Player Classic Home Cinema i on može da ide i unapred i unazad frame po frame.

@Weasel To što MPCHC može ne znači da mogu i drugi playeri koje sam probao,da ih sada ne nabrajam. Ovi svi sa liste koje je Meca dobric naveo mogu,ali mi se jedino svideo interfejs smplayera i ovog MPCHC. Iako podseća na stari Windows Media Player skroz je dobar i udoban za korišćenje player.Bez nekih preteranih budževina koje ničemu ne služe.

Pa ne znam koje si playere proboa ali ovo je jedna od osnovnih funkcija i ako to nemaju onda ...

Poslednja izmena:
Naravno da skoro svaki player moze da ide frame napred-nazad, ali ako primecujete pomeranje unazad nije tako glatko kao pomeranje unapred. Probaj da pustis video file unazad normalnom brzinom.

Naravno da skoro svaki player moze da ide frame napred-nazad, ali ako primecujete pomeranje unazad nije tako glatko kao pomeranje unapred. Probaj da pustis video file unazad normalnom brzinom.
Razumem ja sta oces da kazes i potpuno se slazem 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno