Šta je novo?

Slomljen USB (bluetooth) od logitech misa

katics

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2003
Poena
620
pozdrav svima.. posedujem Logitech mx revolution i slucajno sam nogom zakacio i polomio njegov USB (bluetooth) e sad ima li nekakve varijante da se nabavi neki univerzalni bluetooth ili je otisao u vecna lovista??

Probaj da nazoves uvoznika Computerland i da ih pitas da nemaju slucajno samo taj usb risiver posto logitech od skoro prodaje i te nazovi rezervne delove...

:)
Ja sam kontaktirao logitech podrsku i napusili su me samo tako. Neko je ovde ranije pisao da je od njih dobio nov usb risiver i ja poucen tim postom napisao pisamce a oni kao vidite kod vas kod ovlascenog uvoznika. Ja im napisao da kod nas nema nigde da se kupe rezervni delovi za logitech miseve a oni opet odgovaraju da su proverili i da stvarno nema nigde da se kupe.
na kraju zadnjeg pisma kazu: ukoliko imate jos neko pitanje slobodno nas kontaktirajte :)

Goveda su bre ti iz logitecha :)

Za ovaj mis mozda i moze da se nadje jer je bluetooth, ali za neke druge tesko, posto svaki radi na svojoj frekvenciji. Zalepi super lepkom (onaj superbond) tako da taj risiver izgleda netaknuto, odnesi ga u servis i reci da ne radi :) Oni ako oce da ga razvaljuju nek ga razvaljuju, al ovako ce da izgleda netaknuto...

videcu .. mozda i ima nekih rezervnih delova da se nabave..u svakom slucaju hvala!

ja sam imao isti slucaj samo sam sjebao reciver tako da nije imao vidljivih ostecenja pa su bili fer i dali mi sve novo :D
znaci ako mozes da napravis da izgleda da nema ostecenja to je najbolja opcija, samo ako si ih vec kontaktirao mislim tamo gde si kupio to ce biti malo *******ije, ali pokusaj. Ili da ti neko nabavi iz inostranstva..

Ja sam ih isto smarao, i kazu zovite nas na 0800-370... ja im kazem da nisam iz USA a oni, ako imate jos neko pitanje, slobodno pitajte :D :D :D

Goveda :p

Probaj usb receiver 2.4 GHz Wireless od nekog drugog Logi misa plus Logitech Connection Utility (mozda pomogne):

http://www.logitech.com/index.cfm/428/130&cl=us,en?softwareid=4338&osid=14

Mora se doslovce ovako odraditi kao u uputstvu, ali bukvalno, kad kaze jednom onda jednom, 5 puta klik znaci 5 puta klik, prati redosled od 1-6.

How to connect the cordless mouse to its receiver:

1. Launch the Connect Utility. (Note: You must have administrator rights.)
2. Turn on the mouse. If the mouse does not turn on, check the battery level.
3. Press and hold the left mouse button.
4. While still holding the left button, flip over your mouse.
* > If your mouse has a power or Reset button, briefly press once on the button while continuing to hold the left mouse button.
* > If your mouse has a slide switch for power, slide the switch off and back on while continuing to hold the left mouse button.
5. While still holding the left button, click the right mouse button 5 times, then release the left mouse button.
6. Click OK.

If your mouse failed to connect, please check the following then repeat the connect procedure:

1. Make sure the battery level is good or simply replace with fresh battery.
2. Try it on a different USB port and if possible use a USB extension to relocate the receiver closer to the mouse.

Edit:
Ooops, tek sad sam video da ti je bluetooth receiver. :wall:

Poslednja izmena:
Pa da i trebalo bi da svaki recever sa 2.4GHz frekvencijom radi. Ali ajd nevezano a to, ako je ikako moguca reklamacija moze se probati. Ako ne onda dati oglas i sta znate, mozda se nadje neko kome je crkao mis

Pa ako je Bluetooth miš zar ne bi trebalo da radi sa bilo kojim Bluetooth risiverom?

Opus je napisao(la):
Druze imam isti mis i isti problem, da li si imao islustva da je neko resio problem s postom koji si dao...

Hvala unapred

Pa vredelo bi probati. Negde sam procitao na stranom forumu, ne mogu sad da se setim kojem, davno je bilo. Znam da je lik uspeo da poveze bezicni mis sa risiverom od drugog misa, naravno sa onim Logitech programcicem. Probaj da guglas malo, mozda naletis na nekoga ko je uspeo to da odradi. Najbolje bi bilo kada bi neko imao da ti pozajmi usb receiver pa da probas. Da napomenem ovo je samo za wireless 2.4GHz konekciju, nije za bluetooth.

Druze, morao sam ovde da ti odgovorim posto nisam uspeo da ti posaljem pm, izgleda si ga iskljucio: "Opus has chosen not to receive private messages or may not be allowed to receive private messages. Therefore you may not send your message to him/her.

If you are trying to send this message to multiple recipients, remove Opus from the recipient list and send the message again."

Poslednja izmena:
U sustini kad zamenite USB prijemnik za MX Revolution kao i za MX620 to vise nikad nece biti isto, cak sta vise ako radi budite srecni.MX Revolution je smisljen kao mis koji se koristi u kancelarijama i kao takav je i dizajniran.
Verzija koja je prva izasla 2007 godine je najlosija sto se tice rikonektovanja na neki drugi novi prijemnik.Noviji nisu, medjutim nakon rikonektovanja ostavlja lag(kasnjenje) izmedju samog prijemnika i misa.Isto tako kad ga konektujete, kasnije na primer hocete da ga stavite na neki drugi racunar sve mora all over again......Recconect software pa trazi i konfigurisi.Iz vise razloga su se uvoznici kao i sam Logitech ogradili od prodaje USB prijemnika jer to nije to.Moze da se konektuje, neko ce imati vise srece neko ne ali to nije sigurno.

Najbolja varijanta je ako polomite USB prijemnik, kupite novi(izmedju 800 i 1200 din) kako kod koga, zamenite zadnji cipic(36 pina....jako precizno sa lemilicom) i stavite stari u novi.To je u sustini jedina 100 % uspesna kombinacija iz razloga koje sam prethodno gore vec opisao.

Pozz

Pa ako je Bluetooth miš zar ne bi trebalo da radi sa bilo kojim Bluetooth risiverom?

+1 Zasto ne probas sa bilo kojim Bluetooth modulom? Ja imam Apple Wireless Mighty Mouse i koristim ga sa integrisanim bluetooth modulom u laptopu. Valjda bi trebalo da bude isto ako je taj bluetooth, a ne wireless?

Sto su oni u Logitechu goveda? Pa nisu oni polomili receiver :d

e, a mislim da bi trebalo da radi sa bilo kojim BT recieverom,
jer izgleda da nije obican cordless @2.4GHz nego bas BT standard

Poslednja izmena:
Ma kupi najobicniji (200,300 din) najeftini BT i povezi ga.Nemas razloga da kupujes original isto rade.

Ajde ako je neko uspeo da upari MX Revolution sa nekim drugim risiverom osim originalnog neka postuje ovde.

Vrh Dno