Šta je novo?

Slobodan prostor na hard disku

dada13

Poštovan
Učlanjen(a)
11.10.2014
Poena
70
Pozdrav. Koliko je potrebno da ostavim slobodnog prostora na hard disku da bi normalno radio? Rec je o hard disku koji sluzi samo za filmove i slike,ne za OS jer imam ssd na kojem mi je OS.Koliko najmanje da ostavim slobodnog prostora.
Hard ima 1Tb i imam jos 100Gb slobodno ali bih jos slimao podatke pa do koliko mogu? Hvala

Posto nije sistemski disk mozes da ga punis....
Ostavi 5-10GB slobodnog prostora.

Neće raditi defragnebtacija ako je prepun.

Ako imaš HD i 4k filmove velike veličine, prekopiraj 2-3 najveća na drugu particiju, odradi defragmentaciju i onda ih vrati na tu.
Meni je data disk od 2 TB i obično imam 4-5 GB slobodno na njemu.

interesantno... Ubuntu (verovatno i drugi distroi) tokom formatiranja celog diska odvoji 10% da bude prazno. onda možeš ceo dostupni prostor diska do kraja da popuniš, neće smetati samom disku. ovo je malo nezgodno kad su u pitanju diskovi 2+TB (200, 300 itd GB uvek prazno)

Ako misliš na procenat za root korisnika, da se ne bi prepunio disk, 5% je podrazumevana vrednost i može da se smanji odnosno stavi na 0. Nije poželjno na sistemskom disku. Opcija -m

mislim kad u programu Disks napraviš particiju na praznom hard disku. ipak je 5%, sad vidim da je slobodno ~155GB (na samoj particiji je slobodno 5GB, disk je 3TB)

Vrh Dno