Šta je novo?

Slike u kontaktima - problem?

JSN

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
319
pozdrav ljudi

imam HTC TP2 i imam mali problemcic sa slicicama koje zakacim za neki kontakt

npr imam jedno 10-15 ljudi na cija imena sam zakacio i slicicu

i ta slicica bude savrseno jasna ( cista i bista u smislu nije mutna ) dok ne uradim prvu sinhronizaciju sa kompom...
radio sam i sinhronizaciju sa gmail nalogom...ali i tamo sam pobrisao sve slicke...

onda sam posumnjao da je zbog outlook-a i onda sam na svim kontaktima u outlook-u izbrisao slicice...i onda iz pocetka stavio na telefonu ponovo iste slike...koje su opet savrseno kristalno jasne dok ne uradim sync...posle sync-a su malo mutnije...nista drasticno...ali eto mene iritira i izgleda kao da je slikano nekim starim telefonom sa 0.3mpix kamerom...ionako su mi male slicice...jos kad je zamuti malo, bas smara

jel imao neko ovakav problem i ima li resenja ??

p.s. samo nemojte one odgovore tipa nemoj da sync...nego nesto konkretno...

To se i meni dešava na desire-u. sve kontakte koje sam sync- sa gmailom, slike su im pomalo pikselaste u imeniku, ali kad pozovem taj kontakt i bude preko celog ekrana, onda je odlično.
Nisam se nešto trudio da probam da rešim ovo.
Probaj da stavljaš manje slike u kontakte.

Meni sa nokijom posle outlooka neke slike hoce a neke nece da se prikazu preko celog ekrana kada pozivam. Sve sam radio resize na isto i svuda je jpg :(

Ma slike uopste nisu velike... a i kad ih stavim...dok ne nakacim na komp znaci mogu da ga punim 5x preko punjaca i ostanu kako sam ih i stavio...a cim nakacim na komp i uradi sync slicice budu malo losijeg kvaliteta....

Slike koje se sync-uju sa gmail-om su prilicno "male" 96x96px cini mi se.
Nazalost tako i kada se prikazu, budu prilicno nejasne.
Za android postoji resenje u vidu aplikacije full screen caller ID, ali meni nesto nije bas legla.

Poslednja izmena:
ma ljudi nije to ... ne kapirate...
koju god sliku da stavim za kontakt...ona bude kristalno jasna cak i ako je mala...znaci sve se lepo vidi
i kada uradim sync sa kompom ( znaci svaki put kad ubodem kabl ) one se nekako zamute...
i ako izbrisem slicicu
pa stavim ponovo ona ostaje takva do sledeceg puta
probao sam i u outlook-u da promenim i u gmail nalogu... isto ostaje sve...
nemam pojma sta je

To je problem do Google-a - dok oni ne urade nešto povodom toga, mrka kapa :(

Vidis da je covek napisao da mu je i u outlooku ista prica; doduse nesto kao bolja. Ko zna sta moze biti, definitivno neka kompresija ali zasto!?

Vrh Dno