Šta je novo?

Slike u avi - koji program?

DuleC

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2004
Poena
390
Poz

Pravio sam nešto u Sketchup-u. Za render sam koristio Vray koji ima opciju Animate, ali to ne radi direktno, već pravi slike. Broj slika zavisi od odabranog framerate-a. Imam par scena i od toga je izrenderovao nešto preko 200 slika u 800x600 formatu.

Pitanje je kojim programom od toga napraviti .avi, ALI da nema zamućenja pri pravljenju istog. Probao sam nekoliko programa, ali svaki zamuti sliku ili napravi još neki problem :mad:.
Foto2Avi, ProShow Gold, Picture2Avi, muvee... :smash:.

recimo adobe premiere ili adobe after effects, sony vegas, mozes i obican windows movie maker...
ne znam na kakvo zamucenje mislis, ali ako imas 200 slika to bi otprilike bilo nesto manje od 10ak sekundi filma jer ti je potrebno da imas bar 20ak frejmova u sekundi da seckanje ne bi bilo previse primetno...
mrzi me da gledam, ali sam bio ubedjen da i sketchup moze da snima direktno u avi, mada bolji je nacin da sacuvas fotke pa onda pravis film od njih (tako imas bolju kontrolu, a i ako pukne render, slike odradjne do tad su sacuvane)
ako imas ,mozes i u 3ds maxu od slika da napravis avi...

recimo adobe premiere ili adobe after effects, sony vegas, mozes i obican windows movie maker...
ne znam na kakvo zamucenje mislis, ali ako imas 200 slika to bi otprilike bilo nesto manje od 10ak sekundi filma jer ti je potrebno da imas bar 20ak frejmova u sekundi da seckanje ne bi bilo previse primetno...
mrzi me da gledam, ali sam bio ubedjen da i sketchup moze da snima direktno u avi, mada bolji je nacin da sacuvas fotke pa onda pravis film od njih (tako imas bolju kontrolu, a i ako pukne render, slike odradjne do tad su sacuvane)
ako imas ,mozes i u 3ds maxu od slika da napravis avi...

Imam 24FPS, to je na granici. Slike su kristalno jasne, ali kad se uradi .avi bude sve mutnije. Ako u programu za konverziju odradim resize na 640x480 onda bude bolje, ali to nije rešenje.
Imam već napravljene slike, znači izrenderovane sa svim osvetljenjem i sl. i hoću samo da ih spojim u film. MovieMaker nema na win7, a trebalo bi da ima i manjih programčića koji to mogu da odrade kako treba, da ne skidam AfterEffects i slične. Probaću i sa maxom, hvala ;).

Mozda zvuci glupo ali probaj sa Picasom.
Probaću i to, što bi bilo glupo.

E, super. Nisam znao da VirtualDub može i to da uradi.

Odrađeno sa VirtualDub-om. Učita se samo prva slika, ostale automatski ubaci. Podesio sam samo framerate na 25 (pravio sam još jednu scenu sa tim podešavanjem) i to je to. Čak i ako se primeni resize filter na veću rezoluciju, nema velikih gubitaka.

Hvala svima

Nazad
Vrh Dno