Šta je novo?

Slike govori vise od 1000 reci....

gurabija(yu)

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2007
Poena
319
hdd3.JPGhdd1.jpghdd2.jpg

Samo mi nije jasno da najstariji hdd maxtor je u perfektnom stanju, maltretiran maximalno u prevodu, jednom mesecno je radjen sistem na njemu.

Koliko sam ja primetio meni ovi hard diskovi rade perfektno, a u widnowsu ne prijavljuju bilo kakve greske.:mad::mad::mad:

zadnja dva su zrela za menjanje...ako imas neke podatke obavezak backup pod hitno!!!

Testiraj ih u hdd tune, pa uporedi rezultate.

Test maxtora u windowsu.... hdd tune radi na wd... pa cu okaciti rezultate

hdwin.JPG

Neko iskustvo je da vrucina dosta doprinosi nepouzdanosti diskova... napr. imao sam jedan 2.5" skoro savrsen, ubacio ga u laptop koji se pristojno greje i dobio je bad sektora na kilo za kratko vreme... izvadio ga van, na toliiko je i ostao...

Da, tacno, temperatura je rana rak za hdd, dobro hladjen hdd ce veoma dugo i bez problema raditi.

Ma nema vise pravila. Mozes da ga hladis koliko oces, diskovi su sada skart, crkavaju svi od reda i to je to :)
Eto moj Samsung koji je na reklamaciji, radio nepune tri godine, leti ambijentala temperatura po najvecim vrucinama nije prelazila 27-28 stepeni, zimi je oko 10C u prostoriji gde je komp... Pritom hladnjen sa 2x12cm, u s.m.a.r.t.-u pise da je najveca temperatura koju je disk ikad zabelezio 34C.
U istoj masini 3 matora WDa AAKS sa malo vecim radnim temperaturama, na pocetku svog zivotnog veka nisu ni bili hladnjeni, najveca temperatura zabelezena u njihovom smartu skoro 60C... Rade savrseno, health 100%, itd. :)

Upregao sam neki hirens i neki tool, slikacu i napisati rezultate, hdd tune nije uspeo da odradi test, nakon ne znam koliko sati testiranja hard disk western digital je otkazao poslušnost u windowsu, a nakon restarta racunara pojavio se u device manageru, po okoncanju ovog tesiranja dos hirensu, recicu da li je bilo promene u hdd sentinelu.... mislim da mi ne gine kupovina nakog drugog hard diska.
Nema pravila, najstariji hdd je perfektan, a maksimalno koriscen sa konstantno instaliranim sistemom na njemu, cestim formatiranjem i svim ostali djakonijama....

tune3.JPGtune1.JPGtune2.JPG
Evo u hdd tune... nije nasao nista.... propusticu jos jednom na slow test

hdd tune nece da mi ocita smart na western digitalu....

Poslednja izmena:
Evo ga epilog u hdd tune....

HDD P.JPG
HDD WIN MAX.JPG

Zakljucak: Ja cu ove diskove da koristim normalno, da nije bilo hdd sentinela ne bih se brinu ni oko cega-necu uzimati u obzir njegove rezultate...

Nazad
Vrh Dno