Šta je novo?

Slika vuce u crveno

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
TV sony... model iz 2001 kod mene manje od pola godine.
slika vuce u crvene, roza, ljubicaste tonove ...
izoblicenje u vidu odvojene crvene senke primetna kod slova vise u desnom delu ekrana tj prema ivicama
Da li je ekran na izdisaju i moze li mu se "produziti" vek ?

da li ste ga pomerali skoro,
postoji nacin da se nasteluje konvergencija ali to ne mozes sam, moguce je da se pomerila mrezica od pada ili je lepak popustio pa se rastelovala, a mozda imas i digitalno stelovanje konvergencije.

I meni se to isto desava na Samsungu. To je pocelo da se desava tacno mecec dana posle isteka garancije :mad: . Uglavnom je uvek crvena slika, ali kad promenim podesavanje boje, bude normalna i pocinje opet da crveni da bi posle 20ak sek bila opet ista. Neki put se desi i da po par sati, mozda i ceo dan ne crveni slika ali to je veoma retko. Kad iskljucim kablovsku, situacija je mnogo bolja, ali i dalje zna da se javlja crvenilo.

Ima li neke pomoci?

Kod mene je to konstantno ... sve vuce u crvenkastu, roze boju

probaj da iskljucis TV iz struje na par dana, meni tako povremeno zelena sljasti, pa ugasim jedan dan

Poslednja izmena:
da li je mozda ekran namagnetisan? Ako je to u pitanju, moze da pomogne intervencija tako sto ces pozajmiti od nekog televizor slicne dijagonale, i ekrane prisloniti jedan uz drugi, znaci da se dodiruju, i to ce ga razmagnetisati.

da li ste ga pomerali skoro,
postoji nacin da se nasteluje konvergencija ali to ne mozes sam, moguce je da se pomerila mrezica od pada ili je lepak popustio pa se rastelovala, a mozda imas i digitalno stelovanje konvergencije.

narocito je izrazeno na slovima .... levo je plava senka a desno crvena :wall:
kada prebacim na teletext nema tih deformacija

koliko kosta namestanje konvergencije?

slika vuce u crvene, roza, ljubicaste tonove ...
Prodaj ti to nekom PINK-ovcu.:p

!

@ninox

e.... kad nekom trebaju postovi:S: :wall:

Nema pomoci, 4 sony trinitrona imam od 86 godine.

Svaki je vukao na neku od osnovnih RGB boja.

Iako priznajem da su radili po 20 sati dnevno.
Nema pomoci.
U servisu ce tu kao "regenerisati ekran" za 20evra i ti ces biti srecan jel ti ne mozes da vidis razliku.

Nema spasa..

kako mislis da " ces biti srecan jel ti ne mozes da vidis razliku" ?

...ako slova imaju senku ispred plavu iza crvenu i slika vuce u crveno (cak i "sneg") i posle majstorskog "zahvata" ????!!!!

Nazad
Vrh Dno