Šta je novo?

Slika se "zamrzava" TV philips

milica.jovic95

Poštovan
Učlanjen(a)
03.07.2017
Poena
51
Pozdrav svima,
Kupila sam pre 3 dana ovaj tv: Philips 32PFT4101/12, priključila sve sama i počela da se razočaravam u svoj izbor. Naime, veoma često se dešava da slika zastane, "zamrzne" se, na sekundu ili dve, bez obzira da li je neka baš dinamična scena ili neko u filmu samo okrene glavu :(. TV je priključen na kabl od kablovske, pre njega je tu bio onaj klasični TV koji nije imao ovakvih problema.
Dobro bi mi došla nečija pomoć, jer nisam sigurna da li je u pitanju kvar ili samo nešto u podešavanjima. Ne usuđujem se još uvek da ga vratim u radnju i da tvrdim da su mi prodali pokavaren TV. :)
Hvala unapred na pomoći

Da li gledaš digitalni ili analogni TV signal?

Na kojoj si kablovskoj, i u kojem gradu?
Da li se to događa na svim kanalima ili samo pojedinim? Da li se događa često, ili retko...?
Moraš nam dati više informacija.

Da li možeš da pustiš neki film sa Računara ili USB na TV, da li ti tu zamrzava sliku ?

najverovatnije je softwerski problem odnosno firmware. trebalo bi se informisati koji je na televizoru (koja verzija) pa na filipsov sajt proveriti dal je bilo apdejta.

gde je sad masjtortv aka majstorslo da ga opravi :D

Cao, hvala na brzim odgovorima. Koristim PTT KDS kablovsku TV u Beogradu, ne zamrzava se na svim kanalima, na nekima je losija slika, lica su sa braon flekama, a poneki kanal je i dobar na primer vsat.
Kako se proverava da li je kanal digitalni ili analogni, nisam uspela da nadjem opciju gde se to ocitava, a ne znam ni gde se proverava verzija softvera?
Nisam jos probala da pustam film sa USB-a, probacu kasnije, sta treba da ocekujem, ako je TV ok?
Sta u stvari sve treba da proverim da bih bila sigurna da je TV OK, posto je prvi utisak sa losom slikom i puno zamrzavanja bas bio razocaravajuci.
Hvala!

Imao sm isti problem sa LG,ispostavilo se da je koaksijalni od zida do TV-a bio los.
Neki kanali super,na nekima se pojavljuju hijeroglifi-mozaik,negde zamrzavala slika itd...

Je l to znaci da ako bi sa usb-a bila super slika, znaci da je tv dobar, a moji kablovi ne valjaju?

Liči da usled lošijeg odnosa signal/šum da ti dolazi do "raspadanja" mp4 strima, ovo je vrlo moguće da zbog lošeg kabela imaš probleme oko prijema, ja sam ima takvu oko kabela da nisam mogao poverovati. Kod mene je sve radilo super ali recimo 4-5 kanala jednostavno nisam mogao detektovati na TV, među njima u Ultra i Mini ultra koje su mi bitne zbog crtaća deci. Došli ljudi iz kablovske, prvo proveravaju podešavanje na TV, sve OK, mere signal, sve OK, preventivno zamene spliter na tavanu, bez promene, zamene spliter na banderi, bez promene. Sve ovo traje 2-3 sata, na kraju strpljenja i ja i oni. Kaže mi čovek, ajde da zamenimo ovaj kabel koji ide od razdelnika u tavanu pa do TV, to je jedina stvar koju sam ja kupovao (redovno otišao u prodavnicu elektromaterijala i uzeo antenski kabel za CATV). Zamenimo tih 15 metara kabela i sve proradi, pojave se kanali na TV...Ruku na srce, monteri su odmah u startu sumnjali na kabel, ali sam ih ja uverava da je kabel dobar i da nije oštećen. Kažu da im se 90% intervencija zbog loših kablova u kućama, kada stave njihov kabel onda nema problema.

Za USB sam ti predložio da testiraš jer tako izbacuješ kablovsku kao uzrok pikselizacije, ako ovde pustiš neki FHD film i sve ide lepo i glatko onda znači da nije do TV jer on to može da prikaže. Ako ovde imaš isti problem onda treba gledati verziju fw, mogući hhw problem itd...Ali gotovo sam siguran da je problem do signala kablovske...

Poslednja izmena:
Vrh Dno