Šta je novo?

Slika sa PC na LCD

• Začetnik teme Začetnik teme nino42
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nino42

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
620
Imam graf. Gigabajt 9600 gt kad je spojim HDMI sa LCD nikako ne mogu da podesim da ide film iz KOMPJUTERA na lcd a da isti taj film pr gledam i na monitoru. Na monitoru imam samo taman ekran sa titlom -prevodom dole.
kako namestiti da i sliku imam na monitoru.
Pozdrav

Imam graf. Gigabajt 9600 gt kad je spojim HDMI sa LCD nikako ne mogu da podesim da ide film iz KOMPJUTERA na lcd a da isti taj film pr gledam i na monitoru. Na monitoru imam samo taman ekran sa titlom -prevodom dole.
kako namestiti da i sliku imam na monitoru.
Pozdrav

Podesi na Clone u driverima

Imam ATI graficku i sliku na na LCD TV pustam iskljucivo preko extended desktop opcije... clone view ti pokazuje sliku u rezoluciji monitora tako da jeste to lepa slika ali ne moze se porediti sa 1080p filmovima koje pustis... mozda se varam ali logicno je da clone pusta preko HDMI istu rezoluciju kao na monitoru a ne znam bas da neko ima monitor rezolucije 1080p tako da mu clone radi posao (nije da ne postoje 1080p 24" monitori). Resenje za tvoje pitanje jeste clone (i to radi sa sve titlovima) ali ti je moj savet extended desktiop, jedino ako iz nekog razloga bas zelis film na oba u isto vreme...

Ne znam koji program koristiš za puštanje filmova, ali bilo koji kršteni plejer ima opciju izbora video renderera. Tvoj konkretan problem proizilazi iz toga što plejer koji koristiš koristi video overlay koji je najbrži, ali ne može da funkcioniše na više od jednog displeja istovremeno. Izaberi neki drugi renderer i radiće onako kako si zamislio.

Poslednja izmena:
A mozda je tvoj problem kao sto @Dandy rece u plejeru? Koristim KMPlayer, u njemu imas prakticno sve codec-e (ne treba ni nista osim njega prakticno) i uz par dodatnih podesavanja (Core AVC za tecnije pustanje filmova u mkv formatu sa slabijim procesorima) mozes da pustas bukvalno sve uz titlove...

To što on hoće ne radi po default-u ni u KMPlayer-u, ali u njemu može vrlo jednostavno da promeni renderer na neki sa kojim će raditi.

Makar smo coveku rekli da proba plejer, imas u njemu dosta opcija i probaj da pustas sa razlicitim podesavanjima dok neko ne 'proradi'... i kod mene je jednom bio taj problem (radio sam upgrade sada i svasta se 'videlo' sa podesavanjima koje sam koristio prethodno) da se vide samo titlovi, prebacuje se mapiranje tv-a i monitora, da ne nabrajam ali sam posle ko zna koliko proba dosao do nekog resenja koje mi radi posao.

Nazad
Vrh Dno