Šta je novo?

Slika sa kompa na TV

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Da li je moguce da se pusti film sa kompa i da se prebaci na TV, a da pri tome na monitoru kompa moze da se rade neke druge stvari?
Ima li neki program ili tako nesto?

9200 se

Tesko da ces bilo sta raditi, a da pri tome neko gleda film na tv-u. Vrlo brzo ces dobiti slide show.

Cek, o kakvom slide show-u pricas? Da li mislis na preopterecenje CPU-a/HDDa dok vrti film ili sta...?

Podesi se kao (theater mode) full screen device sekundarni displej (TV) i dok film ide na TV-u, ti na kompu radis nesto drugo, surfujes ili sl, ali ne igrice ili npr drugi film. Do eventualnog kocenja moze doci mozda ako minimizujes film (divx plejer aplikaciju), pa ti to ne radi vec ostavi film u pozadini na prim. displeju. Ne bi trebalo da koci ako imas iole ok komp...

Poslednja izmena:
Imam Bartona i 1gb rama. Ja mislim da ne bi trebalo da bude problema.
Mozes li mi reci kako to izvesti. Nisam video bas tako neke opcije, mozda mi treba neki dodatni programcic.

Može. Poveži TV sa grafičkom da bi aktivirao drugi displej, idi na display propretis, pa na setigs, klikkni na drugi monitor, selektuj extend my Windows desktop onto this monitor, pa applay, idi na advanced, displays, nadji drugi monitor i podesi ga na PAL sistem. Startuj program i prevuci ga na drugi monitor. Pojedini programi ne dozvoljavaju full screen na drugom monitoru, pa ga samo razvuči koliko možeš. Ovo radi i na ATI i Nvidia karticama (samo je redosled makice drugačiji)

ma bre svuci sa ati-evog sajta najnoviji driver (ja imam 6.14) i framework 1.1, uz taj driver bi trebalo da dobijes "ati catalyst control panel", posle sve u njemu mozes da podesis, ja sam uspeo tako sto sam pronasao u "graphic settings" "video" i tu sam nasao "theather mode", procitash i sve ce ti biti jasno!!! slikao sam moja podeshavanja, svuci i bice ti jasno!!!
pozdrav

Prilozi

• Capture.webp
    Capture.webp
    49.9 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
mani se CCC-a skini ati tray tools mnogo je manj, mnogo brzi i jednostavniji udjes u properties i sva podesevanja imas na tri taba i dete od 3 godine bi se snaslo sto nije slucaj sa gorostasnim catalistom....🙂
Ja sam sa ATI-jem imao problem sa radom na kompu i gledanjem filmova u isto vreme ali namestio sam nekako, sa Nvidiom je to mnogo lakse...
mada imam slide show u nekim brzim trenutcima i akcionim scenama 😛

ako te ovaj tread ne ubedi da predjes na ATT onda niko nece

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=85546

Poslednja izmena:
Ne razumem to sa slajd showom (naročito što imam duplo sporiji procesor od tvoga), ja sam ukućanima puštao filmove u teatar modu a ja na kompu radio nešto drugo, i nikakvih problema nije bilo. Doduše, nisam igrao D3 za to vreme, ali rad u "običnim" Windows programima je potpuno moguć.

Poslednja izmena:
mali offtopic
jel probao neko da poveze komp i TV na malo vecim razdaljinama (10m).
koliko je gubljenje siganala?i gde moze da se nadje toliki kabl.

ja imam na tacno 10m i nisam primetio neko slabljenje signala, a takav kabl bi morao da porucis negde da ti naprave, vidi u nekoj prodavnici elektro materijala

slide show=seckanje slike

Poslednja izmena:
Ma mozes da nadjes kao sto je prethodnik rekao gde hoces taj kabl. Samo uzmi fabricki ako mozes da nadjes ili poruci da ti naprave. Ja imam 5m Hama kabl i sve je ok.

Drugu sam namestio 16,5 m kabla (10 + 5 + 1,5 m). Najobičniji audio kabel sa pijace (stereo chinch).

Sve radi kako treba, slika odlična (FX5200 i Philips TV 70 cm).

Ma da, samo da se pogode dobri kablovi. Meni nisu hteli jedni sa pijace kablovi lepo da prenesu signal i nisam vise hteo da razmisljam pa sam kupio HAMA kablove i to je to.

Imas "Kanibal" tezgu na buvljaku, red skroz desno, imaju sve moguce kablove, prave i po narudzbini. Skoro sam uzeo i zadovoljan sam kvalitetom, moja preporuka!

Nazad
Vrh Dno