Šta je novo?

Slika na MSI 9800pro

• Začetnik teme Začetnik teme face
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
U pitanju su Cat. 4.6. Sve je inace ok sem par stvari. Postujem 2 slike iz FarCry-a i jednu iz BF. U FarCry se vidi jedna super slika, dok ponekad dolazi do deformacija (uvek kad je animirana sekvenca) koje se vide na drugoj slici. Takodje slova su u BF losa, kao da su boldovana, negde se provide. To se vidi na 3 slici. Inace sve ostalo je uredu. Zanima me da li je ovo do karte, ili do glitcha u igrama ili do neceg treceg. FC nisam igrao sa predjasnjom Ti4200, dok su slova u BF sa njom bila najnormalnija.

p.s. FC je v1.1.
p.s.s. kartica je nova, 128mb, r360 cip, prepoznaje je Win (koji je inace XP + SP1) kao 9800XT.

Prilozi

• BF slova-lose.webp
    BF slova-lose.webp
    102.3 KB · Pregleda: 153
  • FarCry-dobro.webp
    FarCry-dobro.webp
    106.2 KB · Pregleda: 144
  • FarCry-lose.webp
    FarCry-lose.webp
    70.9 KB · Pregleda: 141
uuuuuu...ja bi rekao da treba da sve drajvere uninstaliras i da instaliras ponovo, uveri se da je sve u drajverima kako treba, tj. za pocetak po defaultu namesteno. Ako i dalje ne pomogne, skini Omega drivere za ATI-ja www.omegacorner.com ako se ne varam, ako se varam kucaj u google omega drivers....Inace BattleField slova mi se cine normalnim...

Hm, aj sutra cu clean install pa cu da vidim kako ide. Jel moguce ikako da je do kartice? Battlefield slova bi trebal oda su tanja, i poneko je gotovo nevidljivo (transaprentno). Na ti4200 su bila mnogo bolja. Okacicu jos neki shoot, sutra cu format c: pa cu da javim.

alo, pa ne moras format c: , samo otidi na recimo www.guru3d.com i skini neke alatke za ciscenje drajvera (treba ti za ciscenje i od nvidijinih drajvera i od atijevih), slova su ti mutna jer ti je izgleda ukljucen neki antialiasing ili nesto slicno, ili ti se mesaju neka podesavanja koja su ostala od geforce-a...

Ma ne radim format jer mi SP2 sjebo sistem. Moram u svakom slucaju.

Evo uradio sam format i isto je. Takodje jel normalno da mi Far Cry u 1024x768 na toj kartici i 1gb rama, Barton 3000+, pada i do 25-30 fps? Jel moguce da su one anomalije do kartice?

I jel mogu nekako da proverim refresh rate dok igram neku igru. cini mi se da je manji od onog koji drzim u Win-u, nevidjeno me boli glava posle Doom3 recimo. Tipa ko Fraps za monitor?

Ako imas iole noviji monitor, u njegovom osd meniju najverovatnije imas da proveris refresh rate. Takodje, imas u driverima za graficku i refresh rate override.

Ako ni to ne pomaze (meni recimo, od svih opengl igrica, samo u q3 i d3 nece da radi refresh rate iz drivera, doduse, sem wolf-et nisam neke druge ni igrao :d) imas jos jedno resenje u vidu RefreshLock programceta. Idi na www.guru3d.com, tamo ces da naci.

BF mora tako da ti izgleda, samo u 800x600, ako se ne varam, slova izgledaju OK. To je do igre. Isto je i na NV kartama.
Far Cry izgleda blago receno cudno. Probaj da stavis zakrpu ( 1.1, nikako 1.2!!) , Catalyst 4.8 pa proveri.

Stavio sam za refresh problem ReForce 1.1. U Catalyst nisam video dugme za refresh rate override. To sam imao pre u detonatorima, ne znam dal isto ima u catalyst (makar ja nisam video sto sam cackao).

Za FC probacu sa 4.8. Jel treba prethodne da deinstaliram (ako treba dal je dovoljno samo add/remove programs) ili mogu preko njih?

p.s. Monitor je NEC FE791SB...u OSD FV: 100.3 Hz POS je pretpostavljam refresh.

p.p.s. naso sam i refresh rate override u driverima. kad sam alkjkav. tx 🙂

Poslednja izmena:
@face: jel ti i druge igrice imaju anomalije slicne kao i u FC ? ono za BattleField se i meni cini normalno. Probaj neke druge igre pa vidi da li ima tih anomalija pa javi !

Pa pazi FC ostatak radi normalno, mozda malo sporije nego kod drugih na slicnim makinama al mislim da me tu kolje fsb (166). Samo na par mesta bude tako reckavao i u svim introima likovi imaju plave ivice oko sebe. Uzecu screen shoot pa cu da okacim. Od drugih igara probao sam BF i Doom3 i oni rade ok. Mozda je to verzije FC, posto je imam na 3 cd-a. Inace sam stavio 1.1 patch. Catalyst su 4.7 i opgl 4.9.

face je napisao(la):
Pa pazi FC ostatak radi normalno, mozda malo sporije nego kod drugih na slicnim makinama al mislim da me tu kolje fsb (166). Samo na par mesta bude tako reckavao i u svim introima likovi imaju plave ivice oko sebe. Uzecu screen shoot pa cu da okacim. Od drugih igara probao sam BF i Doom3 i oni rade ok. Mozda je to verzije FC, posto je imam na 3 cd-a. Inace sam stavio 1.1 patch. Catalyst su 4.7 i opgl 4.9.

p.s. probacu sad ove nove 4.8 drajvere. da unistaliram 4.7 sa add/remove programs ili mogu preko njih da stavim 4.8?

uninstaliraj FC totalno, pobrisi sve sto ostaje za njim (sem savegame-ova, njih sacuvaj negde i zapamti de da ih vratis), posto je problem ocigledno do FC-a...

Uff, nista, sve ostade isto u FC, Doom3, BF, Colin Demo rade najnormalnije.....ove je posle format c: koji sam ionako morao da radim.

DirectX? Koja verzija?
Da li ti je kartica zakacena direktno na napajanje(konektor za fdd)? Ako nije odma je stavljaj, a racvu sto dolazi uz karticu upotrebi za flopi.

9.0c....nije zakaceno na napajanje od konektora, ali sumnjam da je to razlog...tj. da je tako onda bi svuda se to pokazalo zar ne?

I ja sam imao isti problem. Plave ivice oko likova iz uvodnih sekvenci, oko ograda i td. I sve to zavisi samo od pozadine, npr. ako je more onda ima, a ako je recimo brdo onda nema. Vrlo cudno?!?

Sada mislim da mi toga nema, sta vise i siguran sam. Na mojoj masini FC sije na nekih u proseku 70 fps, ali ponekad spadne i na 40 (retko na 35).

Da bi uklonio problem probaj da:
1. Malo downclockujes graficku, pa proveri da li se opet desava
2. Instaliraj Catalyst 4.8 sa OpenGl 4.9 fajlom
3. Ponovo instaliras FC, ali sada sa patchom 1.2 ili bez patch-a (1.0)
4. Probaj nove Omega drivere

Ako nista ne pomogne probaj promeniti Windows na 2000 (ako imas XP) ili na XP (ako imas 2000). Ako ni ovo ne pomogne, navicices se ti vec 😉 ili :crash:

Nije zakacena na napajanje od konektora ????? KAko ti radi onda komp ? Ja kad sam ubo radeona 9800pro i zaboravio da ukljucim dodatno napajanje cim sam upalio komp dobio sam warrning "low power" i dalje od toga nece !

gx-x je napisao(la):
Nije zakacena na napajanje od konektora ????? KAko ti radi onda komp ? Ja kad sam ubo radeona 9800pro i zaboravio da ukljucim dodatno napajanje cim sam upalio komp dobio sam warrning "low power" i dalje od toga nece !

Mislio je na istoj grani kao i neki HDD, Rezac... 🙂 Hocu reci na posebnoj grani. Ako nije na posebnoj trebala bi, mada to nije uzrok lose slike 99,9%.

uNesco: patch 1.2 za FC ce mu skroz resiti problem. Igra mu uopste nece raditi sa ATI kartom. Zato je patch i povucen. Situacija: zadnji patch za FC - 1.1 😉

uzrok lose slike kod njega je izgleda, nazalost falicna graficka.

gx-x je napisao(la):
uzrok lose slike kod njega je izgleda, nazalost falicna graficka.

Ne,ne,ne,ne i ne. IMAO SAM ISTI PROBLEM I VISE GA NEMAM. (tacka)

P.S. Da je falicna graficka odrazilo bi se jos negde!

Da, tako i ja kontam, da je do graf. videlo bi se jos negde. Ti ne rece kako si resio taj problem. Nestao sam od sebe?

jesi igrao doom3 ??? ako je u doomu sve u redu onda nije falicna graficka.

moja grska, misread...sorry...Onda stvarno ne znam u cemu je problem, ako je covek reinstalirao OS, drajvere, igricu i i dalje ima taj bug onda je nesto do igre ?! Jer ako doomina radi kako treba onda...ocu da kazem, na frekvencijama karte gde mi 3dmark2003 prolazi testove po 5 puta bez artifakta i gresaka, doom za 2 min dobije artifakte i to od cora (onako zelene crvene straftice, tackice itd.) i posle minut se slupa na desktop...

face je napisao(la):
Da, tako i ja kontam, da je do graf. videlo bi se jos negde. Ti ne rece kako si resio taj problem. Nestao sam od sebe?

Verovao ili ne tako je :trust: . Formatirao sam disk, instalirao Windows, instalirao nove drivere, novi DirectX, FarCry...

Nemoj misliti da sam radio sve to samo zbog Far Cry-ja (meni to i nije smetalo toliko). To sam radio zato sto sam imao problema sa hardom.

Da, da i ja sam to radio, opet ne zbog FC-a naravno vec zato sto sam imao neki neunistiv trojanac koji mi je slao podatke kad god mi nije ukljucen firewall. Ono sto ja kontam, kolko sam citao forum, je mozda posto je verzija igre na 3 cd-a, a trebalo bi na 6, da sam zalomio neku betu mozda.

Sad sam se skroz iznervirao. Da li je normalno da mi usrani FC na Bartonu 3000, giga rama i 9800pro spusti FPS do bednih 30 u 1024x768 sa svim na medium u budjavoj dzubgli sa mozda 2-3 neprijatelja.

Da je stvar jos gora kad mu stavim auto detect u video opcijama, on mi sve namesti sam na medium. Zar je po njemu ovo medium mashina? Jos mi je onaj mish sav usporen i sve u svemu, sve je usporeno, dal je zbog bednog fps ili cega vec ne znam. Ali opet, ej 30 fps u 1024x768 medium!!!! ;((((((((((((

Nista druze, ti taj CD u kantu, pa kupi novi. Moze biti do njega. A mozes probati i druge drivere za plocu ili neke stare za graficku (npr. 4.5). Ako nista ne pomogne, a ti odustani od jeb**** FC-a. Ionako nije nesto (cas prelak, cas pretezk).

P.S.Inace koliko imas fps u Doom-u na 1024 medium (demo1). Ja sam tu oko 60 iz druge 😀

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno