Šta je novo?

Slika na monitoru vuce u zeleno ?

sifra

Slavan
Učlanjen(a)
14.04.2007
Poena
301
Imam problem ako neko moze da mi pomogne da resim.

Slika na monitoru vuce u zelenu boju.Iz cista mira jednostavno je promenio boju.

Najgore od svega monitor je uredu, isprobao sam drugi ispravan kad ga prikljucim i on vuce u zeleno.Zamenio sam i graficku kartu i plocu, ali i dalje vuce u zeleno, jedino sto nisam probao da zamenim jeste napajanje.Moza od napajanja odredjeni strujni vod pregoreo koji treba da napaja odredjeni deo graficke kate, lupam ne znam.

Ima li neko ima neku ideju kako da otklonim problem ?

Hvala unapred

Duhovi i neciste sile su u pitanju :D :D

A sad ozbiljno - Da li samo u Windowsu vuce u zeleno ili odmah po ukljucivanju kompa,dok
si npr. u BIOS-u ?

Ako je samo u Windowsu mozda su samo podesavanja boja ( RGB ) pobrljana.

можда да пробаш са оним дегаус?

Prvo Sasi da odgovorim da i u Biosu vuce na zeleno.

Drugo da odgovorim Nuclearu tj. da pitam sta je to degaus, ako mozes precizije da mi odgovoris.

Ina kraju Imilane na koji kabal mislis, ako mislis od monitora, vec sam probao drugi monitor i on prilikom ukljucena vuce na zeleno, karticu i plocu sam isto menjao da bi isljucio da sa njima nesto nije u redu.Ocigledno po mom misljenju ili gresim, a trenutno nemam mogucnost da proverim da li je napajanje ili se radi o necem drugom, jenostavno ne znam uzrok iz cista mira se pojavilo.

Hvala na odgovorima i ocekujem da ce neko imati resenje za moj problem.

Da, nisam pogledao sta je degauss razmagnetisanje ekrana, da probao sam ali ne pomaze kao sto sam rekao nije u pitanju monitor.Mozda se namagnetisala neka druga komponenta u kompjuteru, ako jeste kako nju razmagnetisati.

aj sad ovako...ako imash neke zvuchnike za komp blizu monitora, odmakni ih...kao drugo, probaj taj monitor da odmaknesh metar od kucista, pa onda da uradish degaus...i da vidish kako radi...tipa, skini monitor sa stola, i probaj tako...

nekako mi se tu ništa ne slaže ako si probao monitor,kablove i grafičku u isto vreme nema tu više šta da bude. kod namagnetisanja boje se izmešaju ali neravnomerno i uglavnom po uglovima .

Premesti celu masinu na drugo mesto u gajbi i prikaci je na drugu uticnicu za struju - pa vidi da li ce tada da bude OK.

ipak imas duhove,salu na stranu,sve si izmenjao samo jos i napajanje i onda je kompletan nov racunar a problem nije resen.Stvarno cudna stvar:smash:

1. Probaj da uzmes drugi kabl (to je onas sto se zasrafljuje levo i desno:D )
2.Promeni poziciju kompa
3.Meni je stari samsung tako crko samo je isao na pink boju:trust:
4.probaj da menjas opcije monitora (kad stavis valjda 9000k je ok a na 6000k je na zeleno i nervira)to klikces na monitoru

pitaj jos nekog da li vuce na zeleno, ili okaci sliku!
Ipak je to subjektvina stvar.

Nazad
Vrh Dno