Šta je novo?

Slika na monitoru je postala pink

mare_bj

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2006
Poena
309
Monitor: SAMSUNK 765MB
Grafička: GeForce 440 MX

Sva slika je odjednom postala roza. Probao sam i sa degauss, ali neće! Ne netu pričaju da je problem do kontakata, ali na prvi pogled mi sve deluje od (svi pinovi su na broju i u normalnom položaju). Da li je jedino rešenje promena monitora ili može nešto drugo?

Pomeraj kabl koji ulazi u monitor levo desno . Ako se povrati slika u normalu onda su ti se odlemili kontakti na stampanoj ploci monitora . To se cesto desava.

Bio si upravu. Prilikom pomeranja kabla sliak se nekako vrati u normalu. Da li mogu da otvorim monitor i nekako zalemim kontakte?

Ja sam to radio kod brata na njegovoj CRT 15" pre nekoliko godina. Ako nisi nikada lemio neke sitne i osetljive stvari onda nemoj sam to da pokusavas. Moze da se desi olako da spojis kontakte a da to ne primetis. Nije komplikovan zahvat ali treba imati mirnu ruku i malu lemilicu :) Pozdrav i srecno kao se odlucis da sam to izvedes.

Mozes da probas ali ako to nisi nikada radio bolje odnesi u servis . Nece te kostati vise od 5e da ti to zaleme . Ako nisi iskusan i nemas odgovarajucu lemilicu mozes izgoreti stampanu plocu a to ce te mnogo skuplje kostati :) .

btw moze se desiti i da ti se kabli koji ulazi u monitor na tom mestu prekinuo tako da mozda bude potrebna njegova promena . Ali to ces najbolje videti kada otvoris monitor (ili ljudi u servisu ako ga njima odneses).

Poslednja izmena:
Meni slika na monitoru na poslu posle najmanjeg pomeranja postaje žuta :) Rešenje je jednostavno: ne diram monitor :) Nemam kada da ga nosim na servis...

Hvala! Desi se kad pomerim kabal da se slika vrati, ali nikako ne mogu da ga skroz namestim! Verovatno ću ga odneti na servis!

Nazad
Vrh Dno