Šta je novo?

Slika na dva 19` monitora

perce

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2002
Poena
649
Potrebna mi je graficka karta koja moze da reprodukuje filmove (dvd i divx)na dva 19 inch-na monitora odjednom u rezoluciji 1280x1024. Monitori imaju vga ulaz.
Dali je sve jedno koju karticu uzeti za takvu operaciju (6600,x1600pro) ili mora biti neki jaci chip?

Mislim da to moze da odradi bilo koja modernija kartica.

Ali ne bi bilo lose da ima AVIVO tako da je moj izbor ati

perce je napisao(la):
ima MSI 6600gt vivo, ali neznam zasto je vivo bitan?

Nisi dobro procitao. Ne vivo, nego avivo.

Kontam bilo koja danas dostupna kartica ce ti to odraditi. Do pre nekih godinu i po mi je bas to radio matrox g400 dual head, a od tada pa do danas ati9550ge.

evo ja koristim 2 monitora vec 3 godine, i jedan od razloga zasto sam izbegavao ATI karte je zato sto nvidia ima 10x bolje resen dualview, overlay radi u rezoluciji koju mu stavis i u osvezavanju koje mu stvais, dok ati ne radi ni jedno ni drugo vec sve to menja kako se njemu svidja, sa novijim cipovima je refresh rate donekle resen u theatar modu, dok recimo 9600xt obavezno baca 60hz. Nvidia ima dula 3d performance mod tako da mozes da strecujes igre na dva monitora sa pristojnim fps (meni to ne znaci mnogo posto je jedan monitor tft 17" drugi crt 17") i takoooo. znaci iz iskustva - ATI je boolja u dual monitor segmentu, a vi sad mozete da flejmujete, ali saj ja prodao 9600xt i vratio se na ti4200 samo zbog toga.

A kako resavas problem overlay-a na oba ekrana u Clone modu ? Dual view nije problem - to radi, ali kada se ukljuci Clone - overlay radi samo na jednom monitoru.

hmm....pa nisam to radio nikada, ne koristim clone, a zar ne moze samo na "glavnom" monitoru da ide plejer u full screen, na drugom je overlej i gotova prica ? (mislim moze 100%, evo sad sam probao, isti djavo clone ili dualview za ovo sto sam rekao). Ako uopste nemas sliku na drugom monitoru zato sto prvi koristi overlay, onda podesi plejer da renderuje u vrm9 formatu (koji je inace i bolji od overleja jer manje CPU-a zauzima i moze da renderuje fontove na drugom ekranu koji je overlay) i ukljucis u drajverima pod full screen video /full screen video device /auto i imaces overlay na monitoru broj 2. A opet kazem, nema potrebe da koristis clone mod. da bi imao film na oba monitora (sa prevodom) , samo uradi kako sam ti gore naveo.

Ja sam se igrao (cisto zezanja radi) i pokrenuo BS plejer i mplejer classic u isto vreme i pustio dva razlicita filma, jedan plejer je bio konfigurisan da renda na overlay, a drugi u vrm9, pokrenes prvo ovaj sto renda u vrm9 (on onda izbaci sliku na overleju) i onda pokrenes ovaj sto ide na overlej i maksimajzujes ga na primarnom monitoru i gledas dva filma u isto vreme (ovo na ATI-ju takodje ne moze, bar ja nisam uspeo)

Nazad
Vrh Dno