Šta je novo?

Slika mi menja boju?! POMOC! HITNO!

Prokka

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2002
Poena
619
Kupio sam prosle godine ViewSonic PF775, uz njega posedujem i Inno Tornado mx400 64MB, 192 rama, cell 566@850... I sve je radilo super do skora kada od kada mi monitor povremeno pojaca jednu od osnovnih boja na par sekudni, tako da mi je slika ponekad malo plavlja, malo crvenija, malo zelenija... da li je to od vremena vezano za monitor, pregrevanje graficke... sta se desava?! :(
Unapred zahvalan,
Prokka

ja sam imao slican problem.. probaj da malo produvas konektor koji spaja monitor i kuciste kompa...
Ili ga izvuci pa ga ponovo dobro vrati i zasrafi...
Hoce ponekad neki pin na konektoru za monitor da zeza, tj. da ne udje kako treba i onda npr. ako ti je pin za crvenu nijansu iskrivljen ili nije dobro spojen onda ti slika treperi u crvenim nijansama....
ako ti ovo ne pomogne, mozda je do O/C procesora ili da je graficka pocela da se gubi.. (Ipak je Inno3D, afterall, NHF!)

(D)

Ja sam imao isti problem sa stampacem, i ispostavilo se da mi se ispraznio pa sam morao da napunim. ...ali to nema veze sa ovim... :))))
Ozbiljno: I meni se desavalo, kupio sam polovnog sony-ja i u pocetku mi ponekad poplavela slika, mada to se ne desava zbog jacanje boja, nego zbog nestanka neke boje! Meni je nestala crvena, pa zbog toga je poplaveo. Nema problema verovatno ni sa grafickom, ni monitorom, nego gubi kontakt, cackaj malo, nekoliko puta izvuci i vrati konektor, to je i meni pomoglo. Ako imas mogucnosti probaj sa drugom grafickom, pa ako je do monitora, i imas jos garancije, ja ti preporucujem reklamaciju, jer ne mora da znaci da je bas kod konektora problem!

Pazi kad se meni nesto slicno desilo bas juce!

Trebao sam nesto da zamenim na jednom tudjem racunaru, i kada sam otvorio kuciste vidim da je spao (odlepio se) cooler (pasivni) sa graficke (S3 Savage 8mb). Ja ga onako, odoka, zalepim nazad, uradim ono sto sam trebao, upalim comp, kad ono sve u crvenim nijansama! Vec sam poceo da se prisecam Marfijevih pravila, ono otisao si nekome da popravis nesto, a napravio jos veci problem...
Uglavnom, kada sam odlepio cooler sa graficke, sve se vratilo na staro, kako treba. Verovatno sam cooler-om spojio nesto sto nisam trebao, ko ce ga znati.

Mozda je kabl monitora negde u prekidu. Narochito na ulazu u monitor... Probaj da pomerish kabl levo-desno (ili gore-dole). Ako to ne pomogne, lupi monitor malo. Onda je kvar sigurno unutar monitora, ali nije nishta ozbiljno, sigurno neki kontakt. Lako se popravlja.

3MaJ je napisao(la):
Mozda je kabl monitora negde u prekidu. Narochito na ulazu u monitor... Probaj da pomerish kabl levo-desno (ili gore-dole). Ako to ne pomogne, lupi monitor malo. Onda je kvar sigurno unutar monitora, ali nije nishta ozbiljno, sigurno neki kontakt. Lako se popravlja.
To sam mu i ja rekao, BTW, i meni se isti problem javio pre neki dan. (bash posle citanja ovog thread-a)
Nesto sam brisao prasinu oko kucista, i malo pomerio kuciste napred nazad sve sa spojenim kablovima........
posle kada sam upalio komp slika je pocela da crvenI
Malo sam prodrmao konektor, i sve je sada OK!
Ne sme da se nabija do zida npr. kuciste jer se onda konektori malo poremete...

Vrh Dno