Šta je novo?

SlideShow Racunar

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Eto i ovako nesto da vidim .. Doneo mi je drugar racunar sa komentarom poceo je da radi jako sporo i bukvalno ne moze da se koristi (i naravno odma sam posumljao aha garant virusi pun hard disk , posto on nzm nista oko racunara a instalira svasta i nema nikakvu zastitu) , odradim ja clean windows xp , sve formatiram .. Uplaim racunar kad on stvarno kao SlideShow e sada toliko je lose da bukvalno mis neide glatko nego se desava sa vremena na vreme da zabode... Inace kofiguracija je sledeca: AMD 3200+ s939 , neka ok plocica sa sata kontrolerima i pci-e slotom gde mu stoji gt520 , hard 250gb sata , i 2gb rama .. Uglavnom pokusao sam eliminaciom i eliminisao sam sve , ostao sam na ploci i procesoru posto nemam ni drugu plocu niti drugi procesor za taj stari soket .. Ali sam hteo da vidim sa vama da li mozda ima neko nekakvo objasnjenje , posto me bas interesuje sta moze da bude , takodje sam pregledao plocu da li ima nadutih kon. ili fizickih ostecenja , ujedno sam proverio temperature , zamenio pastu na proc i cipsetu .. Ali nista i dalje ista stvar!!! Ukoliko neko ima ideju neka javi!!:wave:

Edit: Jos samo nesto da dodam sto je jos cudnije , posto decko voli da igra igrice ima masu igrica instaliranu nesto tipa call of duty 2 , call of juarez , cs1.6 , moha aa , nfs most wanted , nfs carbon .. Uglavnom sve igrice smo probali da igramo i rade najnormalnije bez ikakvog kocenja , pregrevanja racunara i slicno !!! (Sto je po meni nemoguce) , a u Windowsu ne mogu da otvorim everest da proverim temperature .. Ali recimo da odes na interent i da pustis video na youtube-u sanse nema , toliko koci ne slika nego i ton .. da ne moze da se razazna da li je psema ili neko puca iz puske..

Poslednja izmena:
Kakav je taj XP sto si mu stavio, jel neki ''divljak'' u pitanju? Malo mi je cudno sto u igrama radi ok, a u win koci.

Ma orginal windows xp , sada je free.. sto bi stavljao divljake :))

Jesi probao miniXP sa hirena?

Ako već nisi pokušaj da zameniš tastaturu i miša.Ako su bili PS/2 stavi USB i obrnuto.
Da li igre učitava normalnom brzinom ili i njih dugo učitava pa onda rade ok?

Poslednja izmena:
Proveri brzinu harda, verujem da nece preci 2 MBps.

Proveri hard sa hdd sentinel-om, verovatno ima weak sektore na c: particiji. Danas sam imao bukvalno isti problem sa nesto jacim kompom, i bas to je bio problem.

Poslednja izmena:
Ako sentinel kaze da je ispravan, mogao bi da probas defragment C particije.

Do sada me hdd sentinel nikad nije "za****", bar po pitanju weak sectora. Problem je ako ih prijavi, morace da backup-uje sve sa harda i da odradi remapiranje celog harda.

Sta sam uradio .. Pokusao sam bas sve sto ste mi predlozili da odradim , hard disk nema errora bas nikakvih + sam odradio defragment a sentinel kaze 100%helti more then 1000days ... (kazem vam drugar jedva da ga koristi) , e sad sta je tu interesantno .. Kako to da igrice rade lepo ? Mislim da je hard nesto svisnuo ne bi ni to radilo kako treba.. Uglavnom da skratim pricu upalim ja prime-a malo da vrti nekih sat vremena i kad sam se vratio gore posto nema nikakvih gresaka , ugasim ja prime odem na internet i puff pogledam snimak redovno , pokusam da radim nesto u windowsu extra radi .. i taman srecan kako sve lepo radi , odradim jedan restart cisto da proverim kad on pocne ponovo iz pocetka.. I opet prime i opet proradi .. Jel moze neko da mi kaze u cemu je stos? Racunar treba da se zagreje da bi krenuo sa radom???

Jesi instalirao drajver za procesor?
Da mu isključiš CnQ u biosu?
Vidi sa CPUZ na kojoj brzini radi proc kad zeza a na kojoj kad ne zeza.
Ako voli da mu je toplo onda ga overklokuj pa nek furuniše.

Ipak probajte negde naći drugi proc da probate.Dosta ploča je porikavalo tako da ih ima po oglasima.

Nzm koliko se to sad isplati kupovati 939 procesor? i koliko para mogu da vrede te kante? 300 400din?

Ne isplati se ako nije proc u kvaru.Snađite se nekako za jedan da probate.

Kada Hard rikne i padne mu brzina OS radi dosta sporo, a igre rade relativno normalno.

Pa ali pokusao sam ihard disk da zamenim reintalirao sistem i ista prica.. mora da je procesor ili ploca ili neki "
tik"

Probaj da instaliras neki "divlji" cist XP SP3 koji je samo update-ovan, recimo do ove godine ili sada do marta. Na primer Maherz.

Pogledaj plocu da li ima nabubrelih i iscurelih kondenzatora

Probaj malo da kombinujes sa ram modulima(ako ih ima vise) ili ako imas drugu memoriju zameni je...moguce da ima neki konflikt na relaciji ram-ploca....

Nazad
Vrh Dno