Šta je novo?

SLI u praksi

CezaR 2

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2005
Poena
309
Dobro ljudi, ima li vas koji ste ubacili dve graficke u sli varijanti..
Ima vec neko vreme da koristim dve 7800gt u dfi lanparty ultra d modovanoj na sli, venica 3000 koji radi na 325x8 i 2gb kingmaxa na 250mhz..
Rezultati su mi 2005 mark-12100p a 2006 mark- 6300p.
U igricama je slab pomak, na ponekim veci, ali uglavnom 10-20 posto..Dosta razocaravajuce.. Kakva su vasa iskustva..

CezaR 2 je napisao(la):
U igricama je slab pomak, na ponekim veci, ali uglavnom 10-20 posto..Dosta razocaravajuce.. Kakva su vasa iskustva..
Mislim da je to drugi osnovni razlog (prvo je, naravno - finansijski) zasto nema mnogo ljudi kod nas sa SLI konfiguracijama (ne racunam same SLI ploce... to maltene svako drugi ima :)). A i ako ima, to su uglavnom SLI konfe zasnovane na "narodnom" 6600GT-u...

Bottom line - 3DMark ipak ne moze da se igra.

CezaR 2 je napisao(la):

jako malo igara ima full optimizaciju za SLI ;),proshvrljaj malo po sobi Games saznacesh i koje imaju

JEdnom prilikom sa ubo dve 6600GT karte i naravno bio odushevljan sa markovima igre nisam probao ali sam i tad sigurno znao da nekog drastichnog pomaka nece biti......

CAR je napisao(la):
3DMark ipak ne moze da se igra

moze,ali su igre i njemu s*anje :D :D :D

Poslednja izmena:
Pa, obojica ste u pravu... Ipak, ocekivao sam malo veci odziv na tu temu kod nas, ali kao sto rekoste, zemlja Srbija, nema para, i ja sam sasvim slucajno dosao do dve, jer sklapam sestri masinu, pa je druga trenutno zavrsila kod mene na testu..

I kada bi imao para nebih useo SLI. Bolje je uzeti jednu baš jaku karticu koja će da svari svaku igricu u razumnoj rezoluciji i sa noramalnim podešavanjima sa pristojnim framerateom.

SLI i CF bi po meni imao smisla samo kada bi ubrzanje bilo duplo. To jest 100% u odnosu na jednu karticu.

CezaR 2 je napisao(la):
Dobro ljudi, ima li vas koji ste ubacili dve graficke u sli varijanti..

kad sam stavio drugu karticu u SLI odmah sam osetio "vetar u kosi"
sa 640x480 sam presao na 800x600 i sve je samo klizalo (glide)

naravno rec je o dve Voodoo2 :smoke:

boZZaP je napisao(la):
kad sam stavio drugu karticu u SLI odmah sam osetio "vetar u kosi"
sa 640x480 sam presao na 800x600 i sve je samo klizalo (glide)

naravno rec je o dve Voodoo2 :smoke:
Bese Voodoo - kao solo karta - nije mogao da tera rezoluciju preko 640x480? Samo u SLI konfiguraciji je bilo moguce? ;)

800x600 single, a 1024x768 u SLI.

Oooops... my bad! :)

CezaR 2 je napisao(la):

A kojim rezolucijama si se igrao? SLI i CF pokazuju zube tek na visokim rezolucijama, recimo 1600x1200. Naravno za to je potrebno imati i odgovarajuci monitor :wall: Osim toga nije zgoreg imati sto jaci procesor kako isti nebi bio usko grlo :eyebrows: Sve u svemu nije dovoljno imati SLI/CF plocu i dve graficke :crash:

Poslednja izmena:
Previse je to novaca .

Poslednja izmena:
Nemoguce da je samo 10-20 procenata. Pogledaj rezultate na benchmarku ili bilo gde drugo. Doduse, dosta igara je CPU limited, a u svim igrama se veca razlika vidi tek ako pokrenesh 1600 x 1200, 4x AA i 16x AF. Meni sa monitorom koji ima native rezoluciju 1920 x 1200 jaka karta i omogućava da se igram, ponekad ne mogu da uključim AA, i za to bi mi bio neophodan jak SLI (2x7900GT, recimo). Štaviše, neke igre (FEAR, Condemned, pa i Oblivion), ne daju igriv fps u 1920 x 1200 (oblivion ako ukljucis AA) - u takvim situacijama, jak SLI ili Crossfire su neophodni. Naravno, sad će neko da kaže - ko se još igra u 1920 x 1200 ili ko još ima 24 inch TFT, ali opet, treba znati da nisu sva tržišta kao naša i da po stranim forumima ima ogroman broj likova koji imaju i DualGPU i 24 inch monitore (najčešće Dell-ov). U njihovim scenarijima, SLI im itekako daje performance boost...

Nazad
Vrh Dno